Τρίπολη όπως Νάπολη με τα σκουπίδια – Οι κάτοικοι στους δρόμους [video]

0
27

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε το βράδυ τηε Πέμπτης, από πολίτες που διαμαρτύρονται για την αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί εδώ και 2,5 μήνες με τα σκουπίδια στους δρόμους της πόλης.

Η πρόσκληση έγινε από απλούς πολίτες μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και εκατοντάδες κάτοικοι της Τρίπολης, παρά την κακοκαιρία που επικρατεί και το ψιλόβροχο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πετρινού, όπου διαδήλωσαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Δήμου και της Περιφέρειας.

Αγανακτισμένοι και οργισμένοι οι πολίτες δήλωσαν πως έχει εξαντληθεί κάθε όριο ανοχής και υπομονής, με τα σκουπίδια να είναι βουνά στους δρόμους και παρά την έκτακτη ανάγκη που έχει κηρυχτεί η πόλη να μην απομακρύνονται με άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία, κάλεσαν την δημοτική αρχή της Τρίπολης και την περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου να μαζέψουν τα σκουπίδια από την πόλη.

Μερικά από τα συνθήματα: «Άμα δεν μπορείτε να παραιτηθείτε», «Ούτε μία μέρα υπομονή, μαζέψτε τα σκουπίδια Τατούλη και Παυλή».

Παράλληλα διαβάστηκε ψήφισμα που θα αποσταλεί στους υπουργούς Υγείας και Περιβάλλοντος, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, καλώντας τους να αναλάβουν δράση.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε πορεία αρχικά προς το δημαρχείο Τρίπολης και στην συνέχεια προς το κεντρικό κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου οι πολίτες πέταξαν σακούλες με σκουπίδια, φράζοντας κυριολεκτικά με σκουπίδια και κάδους γεμάτους με απορρίμματα τις εισόδους των δύο κτιρίων.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες υπογράμμισαν πως αν δεν απομακρυνθούν άμεσα τα σκουπίδια από την πόλη, οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν και θα είναι περισσότερο δυναμικές.

Βίντεο από το Arcadia Portal

Σχόλια