«Κάποτε υπήρχε ένα δάσος» στο Γαλλικό Ινστιτούτο [trailer]

0
68

Για το March of the Penguins βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ. Στο νέο του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Once Upon A Forest« ο Λυκ Ζακέ μας προσκαλεί σε ένα κόσμο που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Για πρώτη φορά, ταξιδεύοντας στα βάθη της τροπικής ζούγκλας παρακολουθούμε ένα τροπικό δάσος να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια μας!

Εδώ και χρόνια, ο Ζακέ μας μαγεύει με τις συναρπαστικές του ταινίες για τον φυσικό κόσμο. Η συνάντησή του με τον πρωτοπόρο βοτανολόγο και οικολόγο Φρανσίς Αλέ ήταν το έναυσμα για αυτή την εξαιρετική εξερεύνηση των τροπικών δασών, που χρονολογούνται από την προϊστορία και αποτελούν «τους μεγάλους πράσινους πνεύμονες του πλανήτη μας».

Συγκλονιστικές, άγνωστες εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς, ένα ταξίδι σε έναν παρθένο και ανέγγιχτο κόσμο, μας εισάγουν σε ένα σύμπαν γεμάτο θησαυρούς, έναν κόσμο τέλειας ισορροπίας όπου κάθε ζωντανό πλάσμα, από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο, διαδραματίζει έναν ουσιαστικό ρόλο μέσα στο δάσος.

Δείτε το trailer της ταινίας!

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου και ώρα 8 το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31, Αθήνα).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλο από Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων και τον δασολόγο-περιβαλλοντολόγο, Παναγιώτη Λατσούδη.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6 Ευρώ, ενώ ένας τυχερός θεατής θα κερδίσει μία διανυκτέρευση για δύο άτομα στο καταφύγιο Bafi από την Trekking Hellas.

Η ταινία επαναπροβάλλεται την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 15.30 στον κινηματογράφο Δαναός.

Σχόλια