Οι 28 πιο καθαρές πόλεις του κόσμου [Infographic]

0
950

Για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας δεν περιμέναμε την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή οποιαδήποτε άλλη ελληνική πόλη να φιγουράρει στη λίστα με τα 28 καθαρότερα αστικά κέντρα του κόσμου. Στα πιο βρώμικα μπορεί.

Το infographic που θα διαβάσετε παρακάτω κατάρτισε η ιστοσελίδα Hassle.com και περιλαμβάνει τις πόλεις που διακρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις.

Το Μπέρμιγχαμ στην Αγγλία κατάφερε να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και το Σικάγο επιλέχθηκε για τα 185 στρέμματα φυτεμένων ταρατσών. Στο Νέο Δελχί μπορεί η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική, αλλά τουλάχιστον στην Ινδία προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν την παραγωγή απορριμμάτων αντί να τσακώνονται (εις βάρος του κοινωνικού συνόλου). Η πρωτεύουσα της Κολομβίας Μπογκοτά μπήκε στη λίστα για το υψηλό επίπεδο δημόσιων συγκοινωνιών (στην Ελλάδα έπρεπε να πτωχεύσουμε για να τις προτιμήσουμε).

Εντάξει, οι αξιολογήσεις του είδους είναι πάντα υποκειμενικές, αφού εξαρτώνται τόσο από το είδος των στοιχείων που θα επιλεγούν όσο και από τον προσανατολισμό της επεξεργασίας τους. Τουλάχιστον, βλέπουμε ότι ορισμένες πόλεις καταβάλλουν προσπάθειες να φροντίσουν και να αναβαθμίσουν το επίπεδο ζωής

Διαβάστε πιο κάτω ποιες πόλεις προσπαθούν να αναβαθμίσουν το περιβάλλον και με ποιους τρόπους μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση.

hassle_cleanestcities_final

econews

Σχόλια