Σκουριές: τι λέει ο Τσιρώνης για τη συνέχιση της εξόρυξης χρυσού

0
299

Η επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού που υλοποιεί η Eldorado Gold στη βορειοανατολική Χαλκιδική δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

Όπως σημείωσε, δεν είναι δυνατή η ακύρωση των υπογεγραμμένων συμβάσεων, αλλά μόνο ο έλεγχος των αδειών που έχουν παραχωρηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο ίδιος, το υπουργείο θα προχωρήσει στην ανάκληση επιμέρους τεχνικών αδειών που αφορούν σε πλημμέλειες στο πεδίο εργασιών στις Σκουριές, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «η εξόρυξη δεν σταματά».

Σύμφωνα με πληροφορίες τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους της πολιτείας είναι συχνές: στο πρόσφατο παρελθόν η πολεοδομία Αρναίας είχε ζητήσει τη διακοπή των πολεοδομικών εργασιών στις Σκουριές, απόφαση όμως, που ακυρώθηκε ύστερα από την προσφυγή της εταιρείας στο ΣτΕ.

Ας σημειωθεί ότι οι περιβαλλοντικοί όροι της επένδυσης έχουν επικυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

—Διευκρινίσεις

Σε διευκρινιστική του παρέμβαση ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής έχει προλάβει να εξετάσει μόνο ζητήματα πολεοδομικής φύσης και όχι ουσίας, όσον αφορά την εξορυκτική δραστηριότητα».

«Υπό αυτή την έννοια, φυσικά και δεν έχουμε αυτή τη στιγμή εμπεριστατωμένη θέση για το αν θα σταματήσουν  κάποιες εξορυκτικές δραστηριότητες, ούτε όμως διαβεβαιώθηκε ποτέ ότι δεν θα σταματήσουν» πρόσθεσε.

econews

Σχόλια