Κλίμα: κρανίου τόπος η Δυτική Βικτώρια λόγω ξηρασίας

0
19

Τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 30 χρόνων αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε πολλές περιοχές της Δυτικής Βικτώριας στην Αυστραλία.

Όσο συνεχίζεται η ξηρασία, η οποία εντείνεται από το 2006, αυξάνεται η απελπισία των αγροτών της βορειοδυτικής Βικτώριας κυρίως, που δεν ξέρουν πια τι άλλο μπορούν να κάνουν και πόσο μπορούν να αντέξουν οικονομικά κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, το χώμα σε πολλές περιοχές έχει ξεραθεί από την παρατεινόμενη ξηρασία σε τέτοιο βαθμό, που άρχισε να γίνεται σκόνη. Το 2014 ήταν το πιο θερμό έτος στα χρονικά για την περιοχή.

Πολλοί αγρότες λένε ότι παρόμοια ξηρασία έχουν να ζήσουν από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν πολλοί καλλιεργητές γης και κτηνοτρόφοι είχαν καταστραφεί οικονομικά, ενώ ορισμένοι από αυτούς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Μάλιστα πολλοί από αυτούς πιάνουν και δεύτερη δουλειά για να υποστηρίξουν τις οικογένειές τους.

Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια από τότε που οι βροχοπτώσεις άρχισαν να μειώνονται αισθητά, ενώ ορισμένες χρονιές οι βροχοπτώσεις δεν έφτασαν ούτε στο μισό απ” ότι συνήθως χρειάζεται ο τόπος.

 

Σχόλια