Η μείωση του ενεργειακού κόστους στη συνάντηση Λαφαζάνη-Μικρομεσαίων επιχειρηματιών

0
6

Σε καλό κλίμα διεξήχθη χθες συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη με τη ΓΣΕΒΕΕ, το προεδρείο της οποίας παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις για την τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που αφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» και στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ για τις επιχειρήσεις», που αφορά την ενεργειακή τους θωράκιση.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, τόνισε την υποστήριξη όλων στις ελληνικές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και επισήμανε την ανάγκη μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς τα τέσσερα τελευταία χρόνια η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας έχει φτάσει το 42,5%, το φυσικό αέριο έχει αυξηθεί κατά 27%, ενώ ο κύκλος εργασιών, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έχει μειωθεί σωρευτικά κατά 75%.

Από την πλευρά του ο υπουργός, Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η Κυβέρνηση εγκαινιάζει μια συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ και όλους τους κοινωνικούς φορείς, η οποία θα είναι αδιάλειπτη και ουσιαστική, με στόχο άλλα να αλλάξουν και άλλα να βελτιωθούν. Επίσης, δήλωσε ότι μια από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, διότι πιέζει ασφυκτικά την παραγωγική διαδικασία. Αν το ενεργειακό κόστος πέσει, υπογράμμισε ο υπουργός, τότε διευκολύνονται οι οικονομικές δραστηριότητες και συνολικά η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ακόμα ότι στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ πρέπει να είναι δημόσια και να πουλάει όσο το δυνατόν πιο φτηνή ηλεκτρική ενέργεια για να διευκολύνονται οι παραγωγικές δραστηριότητες.

Τέλος, διεμήνυσε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με κάθε κόστος στην πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Σχόλια