Το γεφύρι της Πλάκας μπορεί να αποκατασταθεί

0
8

Τεχνικά εφικτή είναι η αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας στην Πλάκα, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

O κ. Σπίρτζης, ο οποίος βρίσκεται στην Άρτα, ανέφερε ότι ήδη έχουν μεταβεί στο σημείο τα κλιμάκια του υπουργείου Πολιτισμού και πρόσθεσε πως μόλις υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα θα βρεθούν και τα υλικά της γέφυρας για να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Τέλος, επανέλαβε ότι από σήμερα Τρίτη αρχίζει η καταγραφή των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, με τη βοήθεια και των κλιμακίων μηχανικών του υπουργείου Υποδομών που έχουν μεταβεί στην περιοχή από την Αθήνα.

Την επιθυμία για αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας εξέφρασε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική συνομιλία με εκπροσώπους από την περιοχή που έχει πληγεί.

Για την κατάσταση στην Ήπειρο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, οι αναπληρωτές υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει προσφερθεί να κάνει δωρεάν μελέτη για την αποκατάσταση της ιστορικής γέφυρας.

Εντωμεταξύ, μετά την κατάρρευση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, εκφράστηκαν φόβοι και για το γεφύρι της Άρτας, καθώς το νερό έχει φτάσει στις καμάρες υποστήριξης.

—Εκκενώθηκαν οικισμοί

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν η Ελεούσα της Άρτας, μία συνοικία της πόλης, καθώς και τα χωριά που βρίσκονται παράπλευρα του Άραχθου, προκειμένου να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Την ίδια ώρα, οι ζημιές στις υποδομές και ειδικά στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού ανέρχονται σε εκατομμύρια Ευρώ.

Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα από το Σάββατο το πρωί και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου έχει προκαλέσει ζημιές στις υποδομές, καταστροφές σε καλλιέργειες και πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών, καταστημάτων, καθώς και σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Κάτοικοι από τα χωριά Κομμένο, Λουτρό, Κεραμάτες, Νεοχώρι και Συκιές μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε γειτονικές περιοχές, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις.

Σχόλια