Ρεκόρ απόστασης και διάρκειας υπερωκεάνιας πτήσης με αερόστατο αερίου [video]

0
8

Το ρεκόρ απόστασης με παραδοσιακό αερόστατο αερίου πάνω από ωκεανό κατέρριψαν την Πέμπτη ένας αμερικανός και ένας ρώσος πιλότος με 8.465 χιλιόμετρα.

Το ταξίδι τους από την Ιαπωνία στη μεξικανική χερσόνησο Μπάχα Καλιφόρνια θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο πράγμα που σημαίνει ότι το ρεκόρ θα διευρυνθεί.

Οι Τρόι Μπράντλεϊ και Λεονίτ Τουκτίγιεφ βρίσκονταν 400 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια όταν κατέρριψαν το ρεκόρ.

Όταν επιτεύχθηκε το ρεκόρ, τα μέλη της ομάδας υποστήριξης στην αίθουσα ελέγχου της αποστολής στο Διεθνές Μουσείο Αερόστατων του Νέου Μεξικού όπου ήταν τοποθετημένος και ο ηλεκτρονικός μετρητής των μιλίων ξέσπασαν σε χειροκροτήματα

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι και τώρα επικεντρωνόμαστε στην ασφαλή προσγείωσή τους» ανέφερε ο Αρτ Λόιντ μέλος της αποστολής υποστήριξης

Οι δυο πιλότοι που απογειώθηκαν το Σάββατο από την Ιαπωνία επιδιώκουν επίσης να καταρρίψουν και το ρεκόρ διάρκειας πτήσης των 137 ωρών που κατέχει από το 1978 μια ομάδα που διέσχισε τότε τον Ατλαντικό.

Το ρεκόρ απόστασης σε υπερωκεάνια πτήση με αερόστατο κρατούσε από το 1981 όταν έγινε μια πτήση πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το ρεκόρ διάρκειας πτήσης των 137 ωρών 5 λεπτών και 50 δευτερολέπτων με παραδοσιακό «μπαλόνι αερίου» θεωρείται το «ιερό δισκοπότηρο» των επιτευγμάτων με αερόστατο. Η «δύο Αετοί» αναμένεται να ξεπεράσουν αυτό το ρεκόρ το πρωί της Παρασκευής.

Το ρεκόρ πάντως θα πρέπει να επικυρωθεί από την Ομοσπονδία Αεροναυτικής, μια διαδικασία από μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες.

Σχόλια