Εκλογές 2015: τι λένε τα κόμματα για το περιβάλλον – WWF Ελλάς

0
9

Ποια είναι η θέση που δικαιούται το περιβάλλον, η καλή διακυβέρνηση και η ζωντανή οικονομία σε πολωμένες πολιτικές συγκυρίες, όπως οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου; Είναι τελικά πολυτέλεια ο φυσικός μας πλούτος και η ποιότητα ζωής ή βάση για μια οικολογικά και κοινωνικά ζωντανή οικονομία και για μια βιώσιμη διέξοδο από την κρίση;

Στις 15 Ιανουαρίου, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς κάλεσε τα κόμματα και τους υποψηφίους να δημοσιοποιήσουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις τους για το περιβάλλον και τη ζωντανή οικονομία.

Στον σύνδεσμο http://www.wwf.gr/crisis/election2015 το WWF παρουσιάζει τις απαντήσεις που έλαβε, ελπίζοντας ότι θα χρησιμεύσουν ως «περιβαλλοντική πυξίδα» για τους ψηφοφόρους και θα παρακινήσουν ακόμη περισσότερους υποψηφίους και κόμματα να απαντήσουν.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει ακόμα καμμία απάντηση, η Νέα Δημοκρατία υπήρξε ιδιαιτέρως «λακωνική», ενώ τα υπόλοιπα κόμματα κατέθεσαν μακροσκελέστερες απόψεις.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τις θέσεις του κόμματος εξέφρασαν υποψήφιοι που προέρχονται από τις τάξεις των Οικολόγων Πρασίνων με γνωστότερο τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο. Ωστόσο, η απάντηση ήταν εστιασμένη στην Εκτροπή του Αχελώου, ένα σημαντικό περιβαλλοντικό θέμα άλλα οπωσδήποτε όχι το μοναδικό που απασχολεί τους συμπολίτες μας.

Εκ μέρους των Πρασίνων-ΔΗΜΑΡ απάντησε ο υποψήφιος βουλευτής στη Β” Αθήνας, κ. Νίκος Χρυσόγελος.

Οι δεσμεύσεις κομμάτων και υποψηφίων που στάλθηκαν στο WWF Ελλάς μέχρι την ώρα έκδοσης αυτής της ανακοίνωσης είναι οι εξής:

Κεντρικές τοποθετήσεις

ΣΥΡΙΖΑ, εστιασμένη στην εκτροπή του Αχελώου

Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά

Τοποθετήσεις υποψηφίων

*Νέα Δημοκρατία:

Δημήτρης Σιάτος, Υποψήφιος Ν. Κορινθίας

*ΣΥΡΙΖΑ:

Μιχάλης Τρεμόπουλος, Υποψήφιος Α’ Θεσσαλονίκης

Ελεωνόρα Ζώτου, Υποψήφια Α’ Θεσσαλονίκης

Δήμητρα Γωγάκου, Υποψήφια Β’ Θεσσαλονίκης

*Το Ποτάμι:

Χλόη Άννα Βλασσοπούλου, Υποψήφια Α’ Πειραιά

Νίκος Μίχος, Υποψήφιος Α΄ Αθήνας

*Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Κατερίνα Βαρελά, Υποψήφια Β’ Αθηνών

Σχόλια