Τήνος: αποκλεισμένα χωριά από το χιόνι – Μέσω Άνδρου αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

0
158

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σύμφωνα με το Tinos Today από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Τήνος, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Το νησί των Κυκλώδων δεν είχε ρεύμα για τρία 24ωρα, ωστόσο από το απόγευμα της Πέμπτης, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν παρά τις αντίξοες συνθήκες να φθάσουν στα σημεία των βλαβών στις γραμμές του Δικτύου – από τις οποίες μέσω υποβρυχίου καλωδίου ηλεκτροδοτείται η Τήνος – σε ορεινή περιοχή της Άνδρου και προχωρούν σε σταδιακή αποκατάστασή τους.

Στην Τήνο αποκλείστηκαν οκτώ χωριά: Φαλατάδος, Στενή, Τριπόταμος, Κάρδιανη, Υστέρνια, Πάνορμος, Πύργος και Κώμη.

Η Τήνος δεν είχε ακόμη νερό, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν λειτουργούν, ενώ κλειστά παραμένουν και τα καταστήματα. Τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν πάντως κανονικά. Επιπλέον, στο νησί έχουν μεταφερθεί από την Αθήνα ερπυστριοφόρα μηχανήματα για να βοηθήσουν στον αποχιονισμό των ορεινών περιοχών.

Σύμφωνα με το Tinos Today, στο νησί εστάλη το αρματαγωγό «ΣΑΜΟΣ» προκειμένου να φιλοξενήσει κατοίκους του νησιού που χρήζουν βοήθειας. Το πλοίο απέπλευσε το απόγευμα της Πέμπτης στις 4:20, ενώ ελικόπτερο NH-90 του Στρατού Ξηράς μετέφερε στην Άνδρο τεχνικούς της ΔΕΗ για τον έλεγχο του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Στην Άνδρο η ηλεκτροδότηση δεν έχει διακοπεί, ωστόσο ζητείται να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί από τις χιονοπτώσεις. Το οδικό δίκτυο έχει καλυφθεί από χιόνι ύψους δύο μέτρων, ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία.

Δείτε video από την Τήνο.

econews

Σχόλια