Καμπανάκι για ατμοσφαιρική ρύπανση από τα τζάκια στην Αθήνα

0
70

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου μέχρι και αύριο Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού της ΕΜΥ:

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες και κατά τόπους παγετό στα ηπειρωτικά, περιμένουμε την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 3 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 0 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 5 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο ασθενείς και τοπικά στα βόρεια, δυτικοί νοτιοδυτικοί έως σχεδόν μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με μέγιστη θερμοκρασία στους 18 βαθμού Κελσίου τις μεσημβρινές ώρες.
Ηλιοφάνεια και ψύχρα το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι με γρήγορη εξασθένηση.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη: Αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος:Αίθριος. Θερμοκρασία: από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος:Αίθριος. Θερμοκρασία: από 0 (μηδέν) έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου,

Δωδεκάνησα, Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: Αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σχόλια