Δωρεάν θέρμανση στο σπίτι με αυτοσχέδια θερμάστρα [video]

2
8501

Θα το πιστεύατε ποτέ ότι μπορείτε να θερμάνετε το χώρο σας με μερικά κεριά και δύο γλάστρες ξοδεύοντας ουσιαστικά ψίχουλα σε σύγκριση με το πετρέλαιο και φυσικό αέριο;

Όπως θα δείτε και στο video είναι πάρα πολύ εύκολο και φθηνό.

—Τι χρειάζεστε:

-2 πήλινες γλάστρες: η μία θα πρέπει να χωράει μέσα στην άλλη αφήνοντας διάστημα 2,5 εκατοστά.

-Κεριά μέσα σε γυάλινα δοχεία

-Ένα μεταλλικό πιατάκι για τα κεριά

-Ένα μεγάλο μπουλόνι με παξιμάδια και ροδέλες

-Μια βάση όπως τούβλα

-Αναπτήρα ή σπίρτα

—Πώς το φτιάχνετε

Βήμα 1:

Περνάτε το μπουλόνι από την τρύπα στον πάτο της μεγάλης γλάστρας και το σταθεροποιείτε με το παξιμάδι και τη ροδέλα.

Βήμα 2:

Περνάτε από το μπουλόνι και τη δεύτερη, μικρότερη γλάστρα όπως την τοποθετείται μέσα στη μεγαλύτερη. Ασφαλίζετε πάλι με παξιμάδι και ροδέλα. Ανάμεσα στους πάτους των δύο γλαστρών από τους οποίους διέρχεται το μπουλόνι θα πρέπει να υπάρχει κενό τουλάχιστον 0,5 εκατοστών.

Βήμα 3:

Ανάψτε τα κεριά και τοποθετήστε τα στο πιάτο. Βάλτε ως βάση μερικά τούβλα ώστε οι γλάστρες να ανασηκωθούν από το έδαφος. Βάλτε τις γλάστρες κάτω από τα κεριά. Η αυτοσχέδια θερμάστρα θα αναπτύξει θερμοκρασία της τάξης των 70 βαθμών Κελσίου σε διάστημα 20 λεπτών, όποτε σε 30 ή 40 λεπτά θα είναι πολύ καυτή για την αγγίξετε.

Η θερμότητα που εκπέμπεται είναι αρκετή για να ζεστάνει ένα δωμάτιο ή ένα μικρό στούντιο χωρίς να ξοδέψετε Ευρώ.

Μπορείτε επίσης να ξαναζεστάνετε τον καφέ ή το τσάι σας τοποθετώντας την κούπα σας πάνω στην πήλινη επιφάνεια.

Εάν στο σπίτι κυκλοφορούν παιδιά ή κατοικίδια δείξτε ιδιαίτερη προσοχή διότι η επιφάνεια της θερμάστρας είναι πολύ καυτή.

Επίσης εάν έχετε κάποιο κατοικίδιο πτηνό χρησιμοποιήστε κεριά σόγιας ή κεριού μέλισσας διότι η παραφίνη βλάπτει το αναπνευστικό τους σύστημα.

Δείτε το video!

econews

2 Σχόλια

  1. Καλό για αυτοσχέδια θέρμανση…αλλά αν θέλουμε να μιλησουμε και σοβαρα το καλυτερό και οικονομικότερο για μενα ειναι το ενεργειακό τζάκι..το εφτιαξα φετος http://www.tzakiadavris.gr/energeiaka-tzakia/ και εχω εντυπωσιαστει παρα πολυ! μπορω να περασω ωρες μπροστα του και να το κοιταω , η καλυτερη παρεα…ever

  2. ε άμα φτάσουμε να φτιάχνουμε και τέτοια…Νομίζω πως είναι καλή λύση για έναν χώρο στον οποίο δεν υπάρχει θέρμανση αλλά είμαστε προσωρινά εκεί.Παράδειγμα δεν έχω εύκαιρο αλλά καθένας ας αυτοσχεδιάσει….

Comments are closed.