Ο Αχιλλέας Μπέος σαλαγάει τα ζωντανά αρνιά της φάτνης που έφτιαξε στο Βόλο

0
18

Ένα νέο επεισόδιο της σύγκρουσης του Αχιλλέα Μπέου με τους φιλόζωους της πόλης του Βόλου εξελίσσεται αυτές τις ημέρες. Αφού εξαπέλυσε πογκρόμ κατά των αδέσποτων σκύλων της πόλης, ο δήμαρχος Βόλου προκάλεσε την μήνιν τοπικού φιλοζωικού σωματείου με την κίνησή του να φτιάξει φάτνη με ζωντανά ζώα στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα, στη φάτνη εκτίθενται ένα αλογάκι πόνυ και τρία αρνιά, τα οποία ο κ. Μπέος ισχυρίζεται ότι σαλαγάει ως βοσκός κάθε πρωί.

«Τα ζώα αυτά είναι ιδιοκτησία κάποιου βοσκού. Εμείς του παραχωρήσαμε το χώρο αυτό να τον φιλοξενήσουμε για 40 μέρες. Οπότε τρώνε πίνουν τα βγάζουμε έξω να ξεμουδιάζουν. Εγώ βάζω κάθε πρωί ξέρετε μια κάπα και ένα μπαστούνι και τα κάνω βόλτα ελάτε να με δείτε βοσκό» είπε ο Αχιλλέας Μπέος σε δηλώσεις του στο STAR.

«Τα ζώα είναι εκεί παράνομα. Τα αρνιά αυτά είναι μικρά. Έπρεπε να είναι με τη μάνα τους» δήλωσε η κ. Τσιρογιάννη, πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Κόσμος και φύση».

Επικαλούμενο το νόμο για τα ζώα συντροφιάς , βάσει του οποίου δεν μπορούν να εκτίθενται ζώα για διασκέδαση και να ταλαιπωρούνται, το φιλοζωικό σωματείο κατέθεσε καταγγελία κατά του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και το 1ο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Δεν πρέπει να μας προξενεί καμμία εντύπωση το γεγονός ότι παρά τις καταγγελίες τα ζώα παραμένουν στη φάτνη.

Η στροφή στην ποιότητα που συντελείται στη θεσσαλική πόλη θα ολοκληρωθεί όταν από τα μεγάφωνα του Δήμου αντί χριστουγεννιάτικων τραγουδιών θα παιανίζουν τα τελευταία σουξέ της λαοφίλητης Πάολας.

Photo:  taxydromos.gr

econews

Σχόλια