Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού με τον ΑΡΧΕΛΩΝ

0
22

H αξία του εθελοντισμού είναι αναμφισβήτητη για τον άνθρωπο, καθώς ενδυναμώνει και δίνει νέο περιεχόμενο στη ζωή του.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ εδώ και τριάντα ένα χρόνια δέχεται εθελοντές απ’ όλον τον κόσμο με διαφορετικά ενδιαφέροντα, ηλικίες, εθνικότητες, συνήθειες. Για το 2014 οι εθελοντές που συμμετείχαν στα προγράμματα του ΑΡΧΕΛΩΝ ήταν 470, και προσέφεραν 15.097 ημέρες εθελοντικής εργασίας για την προστασία των θαλασσίων χελωνών και των φωλιών τους.

Από τους 470 εθελοντές οι 69 ήταν Έλληνες. Λόγω της συνεχούς αύξησης των ελλήνων εθελοντών συστάθηκε μια ομάδα εθελοντών που θα δραστηριοποιείται και το χειμώνα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στη Γλυφάδα, υλοποιώντας συγχρόνως και άλλες δράσεις κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα..

Πρώτος στόχος της ομάδας είναι η υλοποίηση δράσεων την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που εορτάζεται την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα:

* Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού το απόγευμα, από τις 7μμ έως τις 9μμ, η ομάδα θα βρεθεί έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο για free hugs για να γεμίσει αγκαλιές τους περαστικούς, αλλά και να μιλήσει για το έργο του Συλλόγου.

* Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου η ομάδα διοργανώνει δραστηριότητες στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών (3η Μαρίνα Γλυφάδας) για μεγάλα παιδιά, ηλικίας άνω των 16 ετών, που ενδιαφέρονται να δουν τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ «επί το έργον» και να δοκιμάσουν οι ίδιοι να βοηθήσουν, αλλά και να παίξουν στο παιχνίδι θησαυρού. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν από τις 11πμ έως τις 3μμ.

Είναι ευκαιρία λοιπόν να γνωρίσετε «ιδίοις όμμασι» τι κάνουν οι εθελοντές αλλά και να προσπαθήσετε να το κάνετε κι εσείς.

Σημαντική βοήθεια σε αυτή τη προσπάθεια θα δώσουν και οι ξένοι εθελοντές του Κέντρου Διάσωσης καθώς και οι δύο εθελοντές της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+) που φιλοξενούνται στον ΑΡΧΕΛΩΝ για έξι μήνες.

Σχόλια