Το πρώτο υδατοδρόμιο της Ελλάδας θα γίνει στην Κέρκυρα και θα έχει Μονάδα Αφαλάτωσης

1
61

O Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για επίσπευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των Υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων  για τη δημιουργία του πρώτου Υδατοδρομίου στη χώρα μας, στο Λιμένα Κέρκυρας.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία αυτού, πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου, τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρο Ανδριώτη, την ενδιαφερόμενη εταιρεία υδροπλάνων, καθώς και τον Καναδό Πρέσβη, Robert Peck.

Αναλυτικότερα, ο Υπουργός ΠΕΚΑ υπέγραψε την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων των Έργων Λιμένα Κέρκυρας στη νήσο Κέρκυρα  η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία Υδατοδρομίου στο νοτιοδυτικό τμήμα του Λιμένα με κτηριακές εγκαταστάσεις, πλωτή προβλήτα και μέγιστη συχνότητα πτήσεων δέκα ημερησίως.

Περιλαμβάνει ακόμα την εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης και την αναδιαμόρφωση του Οδικού Κόμβου στην ανατολική είσοδο του Λιμένα.

Φορέας του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της, Τάσο Γκόβα, παρουσίασε όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και τους στόχους της ώστε τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Ο Γιάννης Μανιάτης, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, ανοίγοντας το δρόμο των αδειοδοτήσεων επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα έχει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στη περιφερειακή ανάπτυξη, στην ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, καθώς και στις θετικές επιδράσεις στον τουρισμό σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε για το θέμα :

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος, που το ΥΠΕΚΑ συμβάλει στη δημιουργία του πρώτου Υδατοδρομίου στη Χώρα μας. Μέσα από αυτή την αδειοδότηση δίνουμε το πράσινο φως για τη δημιουργία όλων των Υδατοδρομίων στην επικράτεια, έχοντας πλέον διαμορφώσει όλη την απαιτούμενη διαδικασία. Κάνουμε πράξη τη στήριξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας και τη διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα, η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως μεταφορά ασθενών και αγαθών. Τα αιτήματα ενδιαφερομένων εταιρειών επίσης τα προωθούμε για να υλοποιηθούν άμεσα όλες οι επενδύσεις υδατοδρομίων στη χώρα».

Μπορείτε να βρείτε την ΑΕΠΟ στη σελίδα http://aepo.ypeka.gr/αναρτημένες-αποφάσεις/.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Για τα πανηγύρια.. Αυτός πρέπει να είναι ο σχολιασμός για την υπογραφή των όρων της ΜΠΕ. Και εξηγούμε ευθύς αμέσως: Η Ε.Ε έχει υιοθετήσει την ΜΠΕ του US NAVY βάση της οποίας οι επιπτώσεις των υδροπλάνων στο περιβάλλον είναι μηδαμινές. Εμείς πανηγυρίζουμε που υπέγραψε ο αρμόδιος Υπουργός μετά από 5 μήνες τους όρους λειτουργίας υδατοδρομίου , βάση των οποίων θα πρέπει να εκτελούνται μόνο 10 πτήσεις ημερησιως!!!!!!! Δλδ άνοιξε το μαγαζί σου αλλά θα δέχεσαι μόνο 10 πελάτες ημερησίως.. αποτέλεσμα αυτού θα είναι τα υψηλά τέλη χρήσης , προκειμένου να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία του υδατοδρομίου , αλλά κατα βάση η ακύρωση του όλου εγχειρήματος καθώς ποιός σοβαρός αερομεταφορέας θα σχεδιάσει να χρησιμοποιεί ένα υδατοδρόμιο για το οποίο δεν θα ξέρει εαν θα έχει slot για προσγείωση???????? Είναι κρίμα να τορπιλίζεται ένα τέτοιο ωραίο και αναγκαίο για τη χώρα μας εγχείρημα , από τα μικροσυμφέροντα που υπηρετείτε κ.Υπουργέ..Και όλοι εσείς που πανηγυρίζετε , να γνωρίζετε ότι ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ!!!!!

Comments are closed.