Υδροπονία: δύο έξυπνοι κήποι (ο ένας με ενυδρείο) για το σπίτι [pics]

0
8498

Η καλλιέργεια φυτών σε δοχεία αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να δημιουργήσετε έναν μικρό λαχανόκηπο στο σπίτι. Η αμερικανική εταιρεία Lettuce Evolve δημιούργησε ένα σύστημα που χρησιμοποιείται είτε ως συναρμολογούμενος κήπος σε δοχείο είτε ως σύστημα ενυδρειοπονίας.

Στη βάση του συστήματος βρίσκεται μια δεξαμενή χωρητικότητας 190 λίτρων νερού στην οποία κολυμπούν μικρά ψάρια.

Γνωρίζετε (αν όχι διαβάστε εδώ) ότι σε ένα σύστημα ενυδρειοπονίας τα απόβλητα των ψαριών και το νερό του ενυδρείου αντλούνται στον κήπο, όπου λειτουργούν ως λίπασμα.

Κατά τη διαδικασία, το νερό καθαρίζεται καθώς διέρχεται από το χώμα και επιστρέφει στη δεξαμενή-ενυδρείο.

Το Lettuce Evolve περιλαμβάνει επίσης έναν σωλήνα εξαερισμού, η οποία προμηθεύει περισσότερο διαλυμένο οξυγόνο για τα ψάρια.

Το σύστημα βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για υδροπονία, χωρίς τα ψάρια. Σε αυτή την περίπτωση, η δεξαμενή γεμίζει με ένα θρεπτικό υγρό διάλυμα που αντικαθιστά τα απόβλητα των ψαριών.

Η μονάδα έχει ύψος ενάμιση μέτρο και η βάση έχει διάσταση 88 επί 61 εκατοστά και κόστος που κυμαίνεται από 2000 δολάρια ως 2500 δολάρια εάν μαζί αγοραστεί καλλιεργητικό μέσο, τεστ pH, διαλύματα και τροφή για τα ψάρια.

Στον υδροπονικό κήπο έχουν καλλιεργηθεί διάφορα ζαρζαβατικά όπως ντομάτες, πιπεριές, φράουλες, βότανα και μαρούλια. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι μπορεί επίσης να καλλιεργήσει καλαμπόκι ή πεπόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Lettuce Evolve.

Δείτε φωτογραφίες!

—Ο έξυπνος κήπος Plantui

Λαχανικά και αρτυματικά φυτά μπορείτε να καλλιεργήσετε και με τη συσκευή υδροπονίας Plantui Smart Garden.

Το φινλανδικής κατασκευής σύστημα επιτρέπει την οργανική, υδροπονική καλλιέργεια φυτών (ντομάτες, σαλάτες, λάχανα, εδώδιμοι ανθοί κ.ά) σε ύψος μέχρι δύο μέτρα χωρίς χώμα!

Ο έξυπνος λαχανόκηπος ενσωματώνει μια τεχνολογία αναγνώρισης της καλλιεργητικής περιόδου κάθε φυτού και προσαρμόζει αυτόματα τον φωτισμό και την άρδευση.

Προς το παρόν το Plantui αναζητά μικροχρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας Indiegogo και υπόσχεται νόστιμα και βιολογικά λαχανικά στο σπίτι!

Δείτε φωτογραφίες του Plantui!

Σχόλια