Φόρουμ κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Τεχνόπολη

0
3

Από χθες Πέμπτη 20 Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων διεξάγεται το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014.

Στόχος του Φόρουμ είναι η παροχή πληροφόρησης, η διάδοση καλών πρακτικών και μοντέλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η προώθηση της συνεργασίας και δικτύωσης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και συνεργατικών επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη θεσμικών και πρακτικών εργαλείων για την εδραίωση, χρηματοδότηση και βιώσιμη λειτουργία τους στην Ελλάδα.

Τις διήμερες εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν οι: “Άνεμος Ανανέωσης” – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, 180 Μοίρες – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, BENISI – Scaling Social Innovation, Δίκτυο Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (SES Net), Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Impact Hub Athens, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Το Φόρουμ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και του INNOVATHENS – Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Βασικές θεματικές του Φόρουμ ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνεργατικής επιχειρηματικότητας (τομείς και καλές πρακτικές συνεργασίας τοπικής αυτοδιοίκησης/κοινωνικών επιχειρήσεων, χρηματοοικονομικά εργαλεία, μοντέλα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό).

Επίσης θα διερευνηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης και εξέλιξης των κοινωνικών επιχειρήσεων: βιώσιμες δημόσιες προμήθειες, προοπτικές ενεργειακών συνεταιρισμών για βιώσιμη ενέργεια, οδηγός δημιουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων, εργαλεία και μέθοδοι για τη μέτρηση του κοινωνικού αντίκτυπου της κοινωνικής επιχείρησης.

Στις προγραμματισμένες συζητήσεις και τα εργαστήρια συμμετέχουν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται με διαφορετικές οπτικές στο πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας: κοινωνικοί επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συνεταιριστικών χρηματοδοτικών Ιδρυμάτων, ερευνητές και ερευνήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιπλέον, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα διοργανώνεται έκθεση σε ειδικό χώρο (market place) του INNOVATHENS , όπου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι κοινωνικών – συνεταιριστικών επιχειρήσεων και ευρωπαϊκών ομοσπονδιών και δικτύων, με στόχο την ενημέρωση μεταξύ των συμμετεχόντων, την πληροφόρηση και τη δικτύωση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

econews

Σχόλια