Φωτοβολταϊκά: μπέρδεμα με τις ταρίφες από πρόβλημα στην ηλεκτρονική δήλωση

0
7

Ο αναγνώστης του econews Π.Κ. επισημαίνει ότι έχει προκύψει πρόβλημα σε μεγάλη μερίδα επενδυτών φωτοβολταϊκών σταθμών σχετικά με την ηλεκτρονική δήλωση που υποχρεούνταν να υποβάλουν προς τον ΛΑΓΗΕ σχετικά με το αν έχουν λάβει  επιδότηση ή όχι για την υλοποίηση των επενδύσεων τους.

Ο νέος νόμος καθόριζε την υποβολή της δήλωσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για  το σκοπό αυτό μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2014. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η λειτουργία της πλατφόρμας αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Συγκεκριμένα, επενδυτές που δεν είχαν λάβει επιδότηση καταχωρήθηκαν με μειωμένη τιμή και άλλοι που είχαν λάβει επιδότηση  αποζημιώνονται με υψηλότερη τιμή.

Τέλος, ορισμένοι που υπέβαλαν δήλωση δεν καταχωρήθηκαν ποτέ με συνέπεια να έχουν μεγάλη απώλεια εσόδων.

Ο αναγνώστης γνωστοποιεί ότι κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΕΚΑ, ΛΑΓΗΕ) προέκυψε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό, αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί διορθωτική απόφαση με κίνδυνο να υπάρξει οριστική απώλεια εσόδων -που καλύπτουν φορολογικές και δανειακές υποχρεώσεις- σε περίπτωση αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει μέχρι το τέλος του έτους.

econews

Σχόλια