Αιωρούμενο πατίνι έμπνευση για αντισεισμική προστασία κτηρίων [video]

0
169

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις για την ενίσχυση της αντισεισμικής προστασίας των κτηρίων που σχεδιάζει, ο αρχιτέκτονας Γκρεγκ Χέντερσον σκέφτηκε ότι η ενεργοποίηση ισχυρών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στη βάση ειδικών κατασκευών θα μπορούσε να προκαλέσει αποκόλληση και αιώρηση του κτηρίου κατά τη διάρκεια του σεισμού ώστε να αποφευχθούν οι ζημιές.

Για να αποδείξει το φιλόδοξο σχέδιο σχέδιό του, ο Χέντερσον κατασκεύασε ως πρωτότυπο ένα αιωρούμενο πατίνι.

Το αιωρούμενο πατίνι Χέντο (Hendo Hoverboard) αυτή τη στιγμή αναζητά μικροχρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας kickstarter με στόχο τα  250.000 δολάρια.

Το σύστημα που χρησιμοποιεί το πατίνι για να αιωρείται αποτελείται από τέσσερεις μηχανές που εκπέμπουν μαγνητικά πεδία τα οποία απωθούν το ένα το άλλο.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το πατίνι βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά ότι τα πρώτα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Σε κάθε περίπτωση, το πατίνι κοστίζει περί τις 10.000 δολάρια και λειτουργεί μόνο σε επιφάνειες που δεν είναι σιδηρομαγνητικοί αγωγοί. Προς το παρόν χρησιμοποιούνται απλά μεταλλικά φύλλα ως επιφάνεια, αλλά η ομάδα εξετάζει και άλλες, διαφορετικές επιφάνειες και υλικά.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ένας άντρας να γλιστράει με το αιωρούμενο πατίνι σε μια ράμπα για σκέιτ.

econews

Σχόλια