Φωτοβολταϊκά: εντός της επόμενης εβδομάδας ανακοινώνεται το net-metering

0
10

Έως τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται από το ΥΠΕΚΑ η υπουργική απόφαση για το net metering στα φωτοβολταϊκά, ενώ ως τις 10 Νοεμβρίου θα έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, όπως προβλέπει ο σύνδεσμος ΣΤΕΓΗ με σημερινή του ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Στέγη η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του μέτρου οφείλεται στην ανάγκη για ορθή μελέτη της εφαρμογής του ενεργειακού συμψηφισμού στα μη διασυνδεδεμένα νησιά και άλλες περιοχές με γνώμονα τις  υποδείξεις του ΔΕΔΔΗΕ για το δίκτυο.

Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί κατά πόσο είναι τεχνικά εφικτή η εφαρμογή του ορίου 500KW (μέγιστη ισχύς ως ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 50% της συμφωνηθείσας ισχύος κατανάλωσης) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (στο δημόσιο επιτρέπεται εγκατάσταση ισχύος στο 100% επί της συμφωνηθείσας ισχύος κατανάλωσης).

Εάν προκύψουν τεχνικά προβλήματα ανά περιοχή εφαρμογής του μέτρου για τον ιδιωτικό τομέα μπορεί ο ΔΕΔΔΗΕ κατά περίπτωση και  για τεκμηριωμένους τεχνικούς λόγους να παρέχει τη δυνατότητα εγκατάστασης ισχύος άνω του 50% της συμφωνηθείσας κατανάλωσης, αν όχι για το σύνολο, σύμφωνα με τη Στέγη.

Ο σύνδεσμος καλεί το ΥΠΕΚΑ να αναθεωρήσει αυτό το πλαφόν με γνώμονες την κοινή λογική και την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

econews

Σχόλια