Περιβαλλοντική εκπαίδευση από Καλλιστώ, ΟΤΕ και Cosmote

1
10

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ υλοποιεί για τη σχολική χρονιά 2014-2015 ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποτελείται από τρείς θεματικές: «Τα ζώα του δάσους πηγαίνουν σχολείο», «Θηλαστικά σε κίνδυνο» και «Άνθρωπος και σαρκοφάγα ζώα: σύγκρουση και συνύπαρξη. Το ζήτημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων».

Η ομάδα της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, συνεργάζεται με τις Περιφερειακές Βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου και υποδέχεται τους μαθητές, καλώντας τους να γνωρίσουν το δάσος και τα είδη πανίδας που ζουν σε αυτό, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά, την  αρκούδα και τον λύκο.

Επιπλέον το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και την διεξαγωγή περιβαλλοντικών εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και του Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της «Άρσις».  Ο ΟΤΕ και η COSMOTE στηρίζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Καλλιστώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια της Εταιρικής Υπευθυνότητας τους.

Το πρόγραμμα της Καλλιστώς στοχεύει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης των μαθητών, προκειμένου να αντιληφθούν την ανάγκη της προστασίας των ζώων αλλά και του φυσικού τους περιβάλλοντος. Παράλληλα, σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες για δράση και ενεργό συμμετοχή των μαθητών, με στόχο την προστασία των ελληνικών δασών και σπάνιων ειδών πανίδας στη χώρα μας.

Μετά τις σύντομες παρουσιάσεις της ομάδας της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και αφού μάθουμε γιατί κοιμάται η αρκούδα το χειμώνα, πώς επικοινωνούν μεταξύ τους οι λύκοι και γιατί θεωρούμε «πονηρή» την αλεπού, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία μέσα από δραστηριότητες σχεδιασμένες ανάλογα με την ηλικία τους να συμμετέχουν οι ίδιοι στη διαδικασία της περιβαλλοντικής τους ευαισθητοποίησης. Οι μαθητές κάνουν ένα ταξίδι στο δάσος και συναντάνε τα ζώα που ζουν σε αυτό, αναλαμβάνουν ρόλους ή αποτυπώνουν με το δικό τους τρόπο όσα μαθαίνουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτού.

Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ βρήκε τη θερμή υποστήριξη των ανθρώπων του ΟΤΕ και της COSMOTE, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον τους  σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την αφοσίωσή τους σε ζητήματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Τα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούνται από τον ΟΤΕ και την COSMOTE αφορούν στο σύνολο της επιχειρηματικής τους λειτουργίας και στοχεύουν όχι μόνο στην ανάπτυξη και στη μικρότερη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον, αλλά και σε δράσεις που αναπτύσσουν την περιβαλλοντική ευαισθησία των νέων και της κοινωνίας.

Μπορείτε να δείτε εδώ δύο ενημερωτικά έντυπα που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος («Ερευνώντας και προστατεύοντας τα δασικά μας οικοσυστήματα» & «Μαθαίνοντας για τα ζώα του δάσους»).

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ωραία και στοχευμένη η συγκεκριμένη ενέργεια της Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ . Συγχαρητήρια και στον ΟΤΕ και COSMOTE για την στήριξη τους. Ευαισθητοποιώντας τα παιδιά σε οικολογικά θέματα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.

Comments are closed.