Κρήτη: ημερίδα για μια κτηνοτροφία χωρίς δηλητηριασμένα δολώματα

0
22

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο πλαίσιο των δράσεων που απευθύνονται στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κτηνοτρόφων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων» του προγράμματος LIFE+ «Καινοτομίες Ενάντια στα Δηλητηριασμένα Δολώματα», διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Κτηνοτροφία και Βιοποικιλότητα» σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών Κτηνοτρόφων «Κρητικά Μιτάτα» (μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κτηνοτρόφων Ενάντια  στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων), τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αμαρίου, το  Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου και το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης.

Η ημερίδα με τίτλο «Κτηνοτροφία και Βιοποικιλότητα» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου, στον Φουρφουρά Αμαρίου.

Το πρόγραμμα της συνάντησης, που σκοπό έχει να ενημερώσει τους επαγγελματίες κτηνοτρόφους της ΠΕ Ρεθύμνου (και όχι μόνο) έχει το ακόλουθο πρόγραμμα:

*19.00-19.10: Έναρξη εκδήλωσης και χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμαρίου κ. Κωνσταντίνο Καμηλάκη.

*19.10-19.40: Ομιλία με τίτλο «Χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων και επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα. Πρόγραμμα LIFE+ Καινοτομίες Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων, από τον Δρ Σταύρο Ξηρουχάκη, βιολόγο-ορνιθολόγο, Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

*19.40-20.10: Ομιλία με θέμα «Ορθολογική διαχείριση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Βελτίωση ανταγωνιστικότητας κτηνοτροφίας, από τον Δρ Αλέκο Στεφανάκη, Κτηνίατρο, πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης.

*20.10-20.40: Ομιλία με θέμα «Οικονομία Υπαίθρου, Διαφοροποίηση και Προστιθέμενη Αξία Κτηνοτροφικών Προϊόντων», από τον Δημήτρη Ψαρρά, συντονιστή της οργάνωσης Φοίνιξ.

Η συνάντηση θα κλείσει με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων.

Σχόλια