Δημόσια δωρεάν σκουπίδια στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

0
18

Σε κίνδυνο βρίσκεται η υγεία χιλιάδων φοιτητών, καθηγητών και υπαλλήλων του διοικητικού προσωπικού λόγω της τριτοκοσμικής κατάστασης με τα σκουπίδια που επικρατεί στη Φιλοσοφική Σχολή στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Το κτήριο δεν έχει καθαριστεί εδώ και μήνες, καθώς η σύμβαση του πανεπιστημίου με τον προηγούμενο εργολάβο έχει λήξει και οι καθαρίστριες απολύθηκαν με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα.

Όπως μεταδίδει το «Έθνος», δύο διοικητικοί υπάλληλοι κόλλησαν ψύλλους, ενώ τρεις φοιτήτριες έπαθαν μυκητίαση, ενώ όσες τουαλέτες λειτουργούν ακόμα, έχουν φρακάρει από τα χαρτιά. Στους διαδρόμους σχηματίζονται βουνά από σκουπίδια κάθε είδους. Τα πλαστικά ποτήρια, τα κουτάκια των αναψυκτικών και τα χαρτιά ξεχειλίζουν από τους κάδους, φτάνοντας στο σημείο να εμποδίζουν την είσοδο των φοιτητών στα αμφιθέατρα. Στις αίθουσες είναι παρατημένα δεκάδες ποτήρια με καφέ και μπουκάλια νερού ενώ και οι φοιτητικές παρατάξεις δείχνουν να αδιαφορούν για την εικόνα του πανεπιστημίου σκορπίζοντας δεκάδες αφίσες στο πάτωμα.

Τα έντομα και τα τρωκτικά κάνουν πάρτυ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θέμα έχει απασχολήσει τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ ενώ το Συμβούλιο είχε ζητήσει από τον τέως πρύτανη Θεοδόσιο Πελεγρίνη να ενημερώσει για τις ενέργειές του (εάν δεν είναι απασχολημένος με καμμία θεατρική παράσταση).

Οι φοιτητές της Φιλοσοφικής σχεδιάζουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και θα ζητήσουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία για να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

Και μια πρόταση προς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση: προτού ο κ. Λοβέρδος εξυγιάνει το χώρο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η κα. Θεανώ Φωτίου κλείσει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με πύρινες κενολογίες περί δημόσιας δωρεάν παιδείας ας φροντίσουν να μαζέψουν αυτό το χάλι που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια υγεία και την εικόνα της χώρας.

Τίποτα δεν είναι δωρεάν.

Σχόλια