Αποκεφάλισαν λύκο και επέδειξαν το κεφάλι του στο Facebook! [pics]

0
103

Ένα ακόμη περιστατικό δολοφονίας άγριου ζώου κοινοποιήθηκε χθες το πρωί στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Πρόκειται για το φόνο ενός λύκου τον οποίο αποκεφάλισαν και στη συνέχεια περιέφεραν το κεφάλι του ως λάφυρο, το φωτογράφισαν και το ανέβασαν στο facebook!

Το περιστατικό ήρθε σε γνώση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ από ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι εντόπισαν τις φωτογραφίες στο προφίλ του χρήστη που τις είχε ανεβάσει. Παρόλο που οι φωτογραφίες είναι σε χαμηλή ανάλυση το νεκρό ζώο φέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που βεβαιώνουν ότι πρόκειται για λύκο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ν.Δ. 86/69 απαγορεύει το φόνο αρκούδας και λύκου. Η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει τη θανάτωση αλλά και την έκθεση νεκρών ζώων σε κοινή θέα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση θανάτωσης απειλούμενου ή μη, ζώου στην Ελλάδα δεν έχει συλληφθεί και τιμωρηθεί ο ένοχος, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ μας καλεί να καταγγέλλουμε περιστατικά παράνομης κατοχής, θανάτωσης ή κακοποίησης άγριων ζώων με το αποδεικτικό υλικό που εντοπίζουμε στο διαδίκτυο στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ccu@cybercrimeunit.gov.gr και cybercrimeunit@hellenicpolice.gr) και να κοινοποιούμε στις διευθύνσεις ηλεκτρονικής επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ: arcturos@arcturos.gr ή στη σελίδα της ΜΚΟ στο Facebook.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατήγγειλε έχει ήδη καταγγείλει το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ «είναι οι αρκούδες, οι λύκοι, τα αγριόγιδα, τα ζαρκάδια, οι βίδρες, οι νυχτερίδες, οι αετοί, τα δελφίνια κι άλλα σπάνια είδη που κάνουν την Ελλάδα πλούσια, διαφορετική και σημαντική. Να μη μας λείψει κανένα κομμάτι ζωής, ούτε απ’ αυτά που ζημιώνουν καμιά φορά τον άνθρωπο».

arcturos-lykos-118180 (1) arcturos-lykos-118180 (2)

Σχόλια