Ελ Σαλβαδόρ: φόβοι τσουνάμι μετά από σεισμό 7,4 Ρίχτερ

0
2

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ με επίκεντρο 106 χιλιόμετρα νότια- νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν, όπως ανακοίνωσε η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS).

Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε σε βάθος 40 χιλιομέτρων (από εννέα χιλιόμετρα που ήταν η αρχική εκτίμηση) και το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για επικίνδυνα «κύματα τσουνάμι».

Η ζώνη που είναι πιθανόν να πληγεί από παλιρροϊκά κύματα περιλαμβάνει τις ακτές της Νικαράγουας, της Ονδούρας και του Ελ Σαλβαδόρ και εκτείνεται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. Ωστόσο μέχρι στιγμής τα νερά του Ειρηνικού είναι ήρεμα με αποτέλεσμα η πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι να απομακρύνεται.

Οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης του Ελ Σαλβαδόρ δεν έχουν πληροφορίες για εκτεταμένες υλικές ζημιές, συμβουλεύουν όμως τον πληθυσμό των παράκτιων περιοχών να μετακινηθεί προς την ενδοχώρα λόγω της προειδοποίησης για τσουνάμι.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στις 21.51 τοπική ώρα. Έχει καταγραφεί ο θάνατος ενός ατόμου ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κεντρική Αμερική.

Πρόκειται για μια ακόμα σεισμική δόνηση που προστίθεται σε μια μακρά σειρά σεισμών που καταγράφονται στη δυτική ακτή της αμερικανικής Ηπείρου από τις αρχές του έτους.

econews

Σχόλια