Τριτοκοσμικό σκοτάδι στον Λυκαβηττό – Έκλεψαν καλώδια της ΔΕΗ

0
18

Πλήρης συσκότιση επικρατεί τα τελευταία βράδια στον λόφο του Λυκαβηττού στο κέντρο της Αθήνας, καθώς άγνωστοι έκλεψαν τα ηλεκτρικά καλώδια φωτισμού.

Κατά τη διενέργια ελέγχων από τα αρμόδια συνεργεία του Τμήματος Συντήρησης Ηλεκτροφωτισμού της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού του Δήμου Αθηναίων, διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρεθεί καλωδίωση μήκους περίπου 100 μέτρων, προκαλώντας σημαντικές φθορές και σε πίνακες ελέγχου ηλεκτροδότησης.

Η κλοπή υπολογίζεται ότι έγινε πριν από τρεις ημέρες, ενώ το κόστος της, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Β. Αγγελόπουλο, υπολογίζεται στα 10.000 Ευρώ.

Μιλώντας στο «Έθνος» τόνισε ότι τα συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη ώστε άμεσα να φωτιστεί ξανά ο λόφος Λυκαβηττού. Ο ίδιος, ωστόσο, τόνισε ότι οι κλοπές καλωδίων και κάθε είδους μετάλλων είναι πλέον ανεξέλεγκτες.

«Υπάρχουν περιπτώσεις που τα συνεργεία τη μια μέρα τοποθετούν νέα καλώδια και την επόμενη δεν υπάρχουν. Για την περίπτωση του Λυκαβηττού ενημερώσαμε την αστυνομία αλλά γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά δύσκολο να ελεγχθεί», αναφέρει ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας πως αν δεν παταχθεί το παραεμπόριο μετάλλων, οι κλοπές θα συνεχίζονται.

Επιπλέον σημειώνει ότι ακόμα και σε κεντρικές περιοχές είναι συνηθισμένες τριτοκοσμικές εικόνες τρίκυκλων φορτωμένων με κάδε είδους μεταλλικό αντικείμενο που κυκλοφορούν χωρίς να τα ελέγχει κανείς.

Αφού κλαπούν, τα ηλεκτρικά καλώδια καίγονται ώστε να απογυμνωθούν από το πλαστικό περίβλημα με τεράστιες επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα της Αθήνας.

econews

Σχόλια