Λονδίνο: Οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι «πρασινίζουν» με φωτοβολταϊκά

0
85

Οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι στη Βρετανία εξακολουθούν να θεωρούνται εθνικό σύμβολο παρότι η άνθηση της κινητής τηλεφωνίας τους έχει βγάλει στη σύνταξη.

Η Solarbox London φιλοδοξεί να τους επαναφέρει στο προσκήνιο (με διαφορετικό χρώμα) μετατρέποντάς τους σε δωρεάν σταθμούς φόρτισης κινητών τηλεφώνων με ηλιακή ενέργεια.

Οι νέοι θάλαμοι είναι βαμμένοι πράσινοι και περιμένουν να υποδεχτούν εκείνους που δεν έχουν αρκετή μπαταρία για να τραβήξουν μια τελευταία selfie στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι ιδρυτές της SolarBox, Κίρστυ Κέννυ και Χάρολντ Κράστον, απόφοιτοι του London School of Economics (LSE), κέρδισαν τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Χαμηλού Άνθρακα που διεξάγει κάθε χρόνο ο δήμος του Λονδίνου και με το χρηματικό έπαθλο των 5000 στερλινών κατασκεύασαν το πρώτο πρωτότυπο.

Οι πρώτοι πράσινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι εγκαταστάθηκαν στην Tottenham Court Road του Λονδίνου την προηγούμενη εβδομάδα προσφέροντας τη δυνατότητα “καθαρής” και δωρεάν φόρτισης σε κατοίκους της πόλης και τουρίστες.

Κάθε πράσινος θάλαμος είναι εξοπλισμένος με ένα φωτοβολταϊκό πάνελ μήκους 86 εκατοστών και ισχύος 150 Βατ στην οροφή, ικανό να φορτίσει 100 τηλέφωνα ημερησίως.

Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι η υπηρεσία εκτιμάται ιδιαίτερα από εκείνους που θέλουν μια γρήγορη φόρτιση διάρκειας 10 λεπτών για να μην τελειώσει η μπαταρία του τηλεφώνου τους. Εκτός από τηλέφωνα οι χρήστες θα μπορούν να φορτίζουν τάμπλετ, φωτογραφικές μηχανές και άλλες συσκευές.

Αυτή τη στιγμή έχουν εγκατασταθεί συνολικά έξι τέτοιοι θάλαμοι σε διάφορα σημεία του Λονδίνου και αναμένεται να διπλασιαστούν ως τα τέλη του έτους.

Τα έσοδα της επιχείρησης θα προέλθουν από ενσωματωμένο σύστημα που θα δείχνει διαφημίσεις την ώρα που ο περαστικός θα φορτίζει τη συσκευή του.

Οι πράσινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι λειτουργούν από τις 5.30 το πρωί ως τις 11.30 το βράδυ, 365 μέρες το χρόνο.

«Στο σύγχρονο κόσμο, όπου σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Λονδίνου χρειάζονται μία σειρά από προσωπικά γκάτζετ στα χέρια τους για να νιώσουν πλήρεις, είναι πλέον καιρός να εκσυγχρονίσουμε τους τηλεφωνικούς θαλάμους-σύμβολα για τον 21ο αιώνα, ώστε να είναι πιο χρήσιμοι και βιώσιμοι», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.

econews

Σχόλια