Σύλληψη τριών Ρομά για βασανισμό σκύλου – Του έβαλαν φωτιά και γελούσαν

0
115

Στη σύλληψη τριών νεαρών Ρομά που κακοποίησαν άγρια ένα άτυχο σκύλο βάζοντας του φωτιά προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Άρτας.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς οι τρεις νεαροί, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, είχαν το θράσος να αναρτήσουν βίντεο με την αποτρόπαια πράξη τους στο Facebook.

Το υλικό έχει αποσταλεί στον εισαγγελέα, ενώ το διαδικτυακό προφίλ είναι εν γνώση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως μεταδίδει το zoosos.gr,  ο ένας νεαρός Ρομά κρατάει το δύστυχο ζώο με ένα πράσινο σχοινί, την ώρα που ο δεύτερος και μεγαλύτερος στην ηλικία το περιλούζει με εύφλεκτη ουσίας και του βάζει φωτιά. Την ίδια ώρα, ο ανήλικος αφήνει το σχοινί με το σκυλί που ουρλιάζει από τους πόνους. Εντύπωση της αναλγησίας των τριών νεαρών προκάλεσε το γεγονός ότι γελούσαν καθώς βασάνιζαν το σκύλο.

 

Στην επιχείρηση της σύλληψης συμμετείχαν δυνάμεις της αστυνομίας και από άλλους νομούς, καθώς και αστυνομικοί σκύλοι. Οι αστυν0μικοί κατάσχεσεν τα κινητά τηλέφωνα των τριών Ρομά, ενώ στις έρευνες που έγιναν στον καταυλισμό τους βρέθηκαν και όπλα για τα οποία δεν υπήρχε νόμιμη άδεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έγκλημα σημειώθηκε έξω από τα Δικαστήρια της Άρτας, ενώ η τοπική κοινωνία τονίζει ότι οι τρεις Ρομά έχουν έρθει πρόσφατα στη περιοχή.

—Βρέθηκε σε άθλια κατάσταση το σκυλί

Σήμερα το μεσημέρι στις 12:30 εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Άρτας με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας κατάφεραν να εντοπίσουν και να πιάσουν το μαύρο σκυλάκι που έκαψαν οι Ρομά εντός του καταυλισμού.

Το ζώο μεταφέρθηκε αμέσως σε κτηνιατρείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς τα εγκαύματα στο σώμα του είναι εκτεταμένα και έχει υψηλό πυρετό.

—Σύσκεψη στην Άρτα για τα αδέσποτα

Εντωμεταξύ, την επομένη του περιστατικού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία του δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και με αντικείμενο την προστασία, τη φροντίδα και τις κοινές δράσεις εμπλεκόμενων φορέων για τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή της Άρτας.

Ο δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη κοινών δράσεων, ώστε να υπάρξει μόνιμη λύση στο οξύ πρόβλημα των αδέσποτων ζώων, το τελευταίο διάστημα, ενώ απ’ όλους συμμετέχοντες στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη άμεσης βελτίωσης της κατάστασης, μέσω δράσεων που θα στοχεύουν, αφενός στον περιορισμό του φαινομένου της εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς και αφετέρου στην εξάλειψη του φαινόμενου των επιθέσεων αδέσποτων ζώων σε κατοίκους και μικρά παιδιά.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίσθηκε:

– Να υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων, τόσο με μηνύματα στο δημοτικό ραδιόφωνο, όσο και με διανομή φυλλαδίου σε κοινόχρηστους χώρους και στα σχολεία για την σωστή εφαρμογή, από την πλευρά τους, των υποχρεώσεων που τους επιβάλει η κείμενη νομοθεσία.

– Να συνεχισθεί και να ενισχυθεί το πρόγραμμα σήμανσης, στείρωσης και εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων, καθώς και η διανομή ζωοτροφών σε καθορισμένα σημεία.

– Να διευρυνθεί η δυνατότητα συνεργασίας με εκπαιδευτές, μέσω του φιλοζωικού σωματείου, με στόχο την αύξηση του αριθμού των ζώων που προωθούνται στο εσωτερικό και εξωτερικό για υιοθεσία.

– Να εξευρεθεί κατάλληλος χώρος για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και να εξασφαλιστούν πιστώσεις για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και λειτουργίας του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραϊσκάκη Ευστάθιος Γιαννούλης και Περικλής Μίγδος, εκπρόσωπος του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων ο Αργύρης Μπουζάνης, οι αντιδήμαρχοι Αρταίων Γιώργος Μπαλάγκας και Ζηρού Χρήστος Γκάρτζιος, η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Άρτας Μαρία Τζουβάρα, εκπρόσωποι του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας Σοφία Αργυροπούλου και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Γιώργος Τρουμπούκης, η συμβεβλημένη κτηνίατρος με τον Δήμο Αρταίων Βασιλική Αλέξη και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

—Νέο περιστατικό κακοποίησης στην Πρέβεζα

Λίγο νοτιότερα, στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στο χωριό Καναλάκι βρεθηκε ένα σκυλάκι, ηλικίας μόλις 6 μηνών, δεμένο με σύρμα στο λαιμό.

Εκτιμάται ότι είχε εγκαταλειφθεί για περισσότερες από 10 ημέρες χωρίς φαγητό, ενώ το σύρμα του είχε προκαλέσει τραύματα στο λαιμό.

Το σκυλάκι μεταφέρεται στην πόλη της Πρέβεζας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

econews

Σχόλια