ΦΔ Πάρνωνα-Μουστού και HELMEPA καθάρισαν παραλία στην Αρκαδία

0
17

Με επιτυχία και συμμετοχή αρκετών κατοίκων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 ο εθελοντικός καθαρισμός τμήματος της παραλίας Κάτω Βερβένων που περιλαμβάνεται στην Προστατευόμενη Περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού.

Ο καθαρισμός συνδιοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & Υγροτόπου Μουστού και την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014 (Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου) και του Μήνα Εθελοντικής Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (20 Σεπτεμβρίου έως 20 Οκτωβρίου 2014).

Ο καθαρισμός κάλυψε όλο το παραλιακό τμήμα που βρίσκεται στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Βερβένων και συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων που κατά κύριο λόγο αποτελούταν από πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αποτσίγαρα, χαρτιά, σακούλες αλλά και αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών, καλαμάκια, κ.α.

Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε με επτά άτομα του προσωπικού και δύο ξένους εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με το προσωπικό καθαριότητας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Βερβένων «Η Ομόνοια», της Τοπικής Κοινότητας Βερβένων και αρκετών κατοίκων από τα Κάτω Βέρβενα, αλλά και τις γύρω περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί και η εθελοντική συμμετοχή στον καθαρισμό από ξένους λουόμενους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία.

Σημειώνεται ότι η δράση αυτή συντονίζεται για 23η συνεχή χρονιά από την HELMEPA.

Φέτος, η εκστρατεία εστιάζεται στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών για την ανάγκη διατήρησης των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών από τα σκουπίδια.

Σχόλια