Διαστημικό ασανσέρ θα καταργήσει τους πυραύλους – Obayashi

0
25

Τα σχέδιά της να κατασκευάσει έναν ανελκυστήρα που θα μεταφέρει ανθρώπους και εμπορεύματα στο διάστημα με σκοπό να αντικαταστήσει τις κοστοβόρες αποστολές με πυραύλους αποκάλυψε η ιαπωνική εταιρεία Obayashi.

Η Obayashi σκοπεύει να θέσει τον διαστημικό ανελκυστήρα σε λειτουργία ως το 2050. Το σύστημα θα έχει μήκος 96.000 χιλιόμετρα και η μεταφορά από τη Γη ως τον τελικό του προορισμό που θα είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος διαστημικός σταθμός θα διαρκεί μια εβδομάδα.

Οι Ιάπωνες γνωρίζουν καλά ότι ο δρόμος για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου τους δεν θα είναι εύκολος κυρίως λόγω του γεγονότος ότι τα απαιτούμενα υλικά δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά θα πρέπει να κατασκευαστούν.

Στηρίζουν όμως τις ελπίδες τους στην ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας με βάση τον άνθρακα. “Αυτή τη στιγμή υπάρχουν υλικά με εφελκυσμό 100 φορές ισχυρότερο από αυτόν ενός χαλύβδινου συρματόσχοινο οπότε είναι πιθανό”.

“Αυτή τη στιγμή μπορούμε να φτιάξουμε ειδικούς νανοσωλήνες μήκους μόνο τριών εκατοστών, αλλά το 2030 θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε” αναφέρει ο διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της Obayashi, Γιότζι Ισικάβα.

Ίσως στην προσπάθειά τους συμβάλλει η τεχνολογία αδαμάντινων νανοκλωστών που παρουσιάσαν μόλις πρόσφατα αμερικανοί ερευνητές.

Σε κάθε περίπτωση, Space-X και Boeing ίσως θα πρέπει να ανησυχούν από το εγχείρημα των Ιαπώνων καθώς μπορεί να καταστήσει πρόωρα παρωχημένους τους πυραύλους που αναπτύσσουν για διαστημικές μεταφορές.

econews

Σχόλια