Πολίτες όλου του κόσμου βγήκαν στο δρόμο για το Κλίμα

0
19

Πολίτες όλου του κόσμου ένωσαν τη φωνή τους την Κυριακή ζητώντας να ληφθούν μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής εν όψει της διεθνούς διάσκεψης για το Κλίμα που συγκαλείται από τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν αύριο 23 Σεπτεμβρίου 2014 στη Νέα Υόρκη.

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 2.000 πόλεις ανά τον κόσμο, σε 159 χώρες.

Στο Μανχάταν, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν -ανάμεσά τους και ο ίδιος ο γγ του ΟΗΕ. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι 550 λεωφορεία μετέφεραν διαδηλωτές και χαρακτήρισαν τη διοργάνωση την μεγαλύτερη διαμαρτυρία για το κλίμα της τελευταίας πενταετίας.

Στο Βερολίνο, 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βραδεμβούργου για να ζητήσουν την λήψη άμεσων μέτρων.

Στις Βρυξέλλες, η αστυνομία εκτιμά ότι περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία για το κλίμα, ενώ οι ίδιοι οι διοργανωτές της διαδήλωσης κάνουν λόγο για 2.000 άτομα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Στο Γιοχάνεσμπουργκ, οι διαδηλωτές φορούσαν κονκάρδες με πράσινες καρδιές και σχημάτισαν με το σώμα τους μία καρδιά σε έναν ανοιχτό χώρο ενώ ελικόπτερα που πετούσαν στην περιοχή τους φωτογράφιζαν.

Η ισχυρή βροχόπτωση στη Σουηδία δεν επηρέασε τους ακτιβιστές, καθώς στην πρωτεύουσα Στοκχόλμη οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο κοινοβούλιο.

Στο Όσλο, περίπου 400 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κοινοβούλιο. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ομπρέλες και πλακάτ που έγραφαν «Η Πράσινη Επανάσταση 2014».

Δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην Πορεία για το Κλίμα που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Αλλάξτε πολιτική, όχι κλίμα».

Εκατοντάδες νέοι βγήκαν το Σάββατο (20/9) στους δρόμους του Κατμαντού ζητώντας «τολμηρή δράση και δικαιοσύνη για το κλίμα».

Στο Κάιρνς της Αυστραλίας, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Οικονομικών της G20 κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ανανεώσιμες [πηγές ενέργειας]» και «Αλλαγή Τώρα».

Στη Μελβούρνη, 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση ζητώντας από τον πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ να κάνει περισσότερα για την κλιματική αλλαγή.

Ογκώδεις ήταν οι πορείες για το κλίμα σε Παρίσι και Λονδίνο. Συγκέντρωση για το κλίμα πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το «παρών» έδωσαν εκατοντάδες πολίτες και πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως η Greenpeace, το WWF Ελλάς,  το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, ο Αρχέλων και περιβαλλοντικοί σύλλογοι της Αττικής.

Σχόλια