Λιοντάρια εναντίον κροκόδειλου πάνω από το πτώμα ενός ελέφαντα [video]

0
589

Ένας ελέφαντας πέθανε πρόσφατα από φυσικές αιτίες στο εθνικό πάρκο Σαμπούρου της Κένυας. Υπάλληλοι της υπηρεσίας προστασίας της άγριας ζωής στη χώρα έσπευσαν στο σημείο για να αφαιρέσουν τους χαυλιόδοντες ώστε να μην καταλήξουν στα χέρια λαθροθήρων.

Δεν πέρασε πολύς χρόνος έως ότου συρρεύσουν διάφοροι θηρευτές για να απολαύσουν το επόμενο γεύμα τους.

“Ένας νεκρός ελέφαντας αποτελεί μεγάλο γεύμα για τα λιοντάρια και ξέραμε ότι θα έρθουν” ανέφερε στην ιστοσελίδα της η οργάνωση προστασίας των λιονταριών Ewaso Lions που δραστηριοποιείται στην προστατευόμενη περιοχή.

Αρχικά έφτασε το αρσενικό λιοντάρι Λγκουρέτ που προστάτευσε το νεκρό σώμα του ελέφαντα από κροκόδειλους και πτηνά μαραμπού, πελαργίδες που μοιάζουν με όρνια και τρέφονται μεταξύ άλλων και με ψοφίμια.

Αργότερα, η λέαινα Νανάι ήρθε να συνδράμει τον Λγκουρέτ στον “καυγά” του με έναν επιθετικό κροκόδειλο που εποφθαλμιούσε τον ελέφαντα. Η Ναμπούλου, αδερφή της Νανάι, έμεινε να προστατεύει τα πέντε μικρά λιονταράκια.

“Η μάχη ήταν τόσο βίαιη που τα λιοντάρια όρμησαν στον κροκόδειλο και τον εξουδετέρωσαν.

Τα λιοντάρια, τα μοναδικά αιλουροειδή που ζουν σε αγέλες κάποτε περιπλανιόνταν στην Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Ewaso Lions λιγότερα από 2000 επιβιώνουν στην Κένυα. Οι βοσκοί τα θανατώνουν με καραμπίνες, ακόντια ή δηλητήρια για να προστατεύσουν τα κοπάδια τους. Άλλοι τα κυνηγούν ως τρόπαια. Εάν ο ρυθμός απώλειας λιονταριών συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό, η σαβάνα της Κένυας θα χάσει το βασιλιά της.

Η Ewaso Lions εργάζεται για να προστατεύσει τα λιοντάρια ενθαρρύνοντας τη συνύπαρξη με τον άνθρωπο. Μάλιστα ξεκίνησε την υλοποίησε του προγράμματος Lion Watch, στο πλαίσιο του οποίου οδηγοί σαφάρι εκπαιδεύονται ώστε να συλλέγουν δεδομένα χρήσιμα για την προστασία του “βασιλιά της ζούγκλας”.

econews

Σχόλια