Φωτοβολταϊκά: πώς εξαπάτησαν ιδιοκτήτη πάρκου στη Θεσσαλονίκη

0
7

Μια υπόθεση που αναδεικνύει μια ακόμα πτυχή της κρίσης που διέρχεται ο κλάδος των φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για μια περίπτωση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη φωτοβολταϊκού πάρκου την οποία «ξεσκέπασαν» αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, δύο άνδρες ηλικίας 53 και 34 ετών μαζί με τρίτο συνεργό τους παρουσιάζονταν σε 71χρονο ιδιοκτήτη φωτοβολταϊκού πάρκου ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και επικαλούμενοι επισκευή βλάβης στο μετρητή του φωτοβολταϊκού πάρκου κατάφεραν να του αποσπάσουν το συνολικό ποσό των 5.500 ευρώ.

Το φωτοβολταϊκό πάρκο βρίσκεται σε περιοχή του Δήμου Βόλβης.

Εναντίον των δύο δραστών έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ ο τρίτος καταζητείται.

Δεν είναι οι πρώτη φορά που επιτήδειοι αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά από εν ενεργεία ή επίδοξους επενδυτές στα φωτοβολταϊκά, ένδειξη του σαθρού ρυθμιστικού πλαισίου πάνω στο οποίο αναπτύχθηκε ο κλάδος στη χώρα μας.

Τον Ιούνιο είχαν συλληφθεί από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας τρία άτομα 41,45 και 47 ετών στις περιοχές της Κηφισιάς, της Αθήνας και του Μαρκόπουλου με την κατηγορία ότι εξαπατούσαν ιδιώτες, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά που έφτασαν τα 600.000 Ευρώ με το πρόσχημα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων.

econews

Σχόλια