Πρόστιμο 30.000 Ευρώ στον ταβερνιάρη που τσάκισε το κουτάβι στην Εύβοια

0
70

Πρόστιμο ύψους 30.000 Ευρώ επέβαλε το Υπολιμεναρχείο Καρύστου στον Κωνσταντίνο Λιάπη, τον άνθρωπο που στις 17 Ιουλίου κακοποίησε και θανάτωσε μια σκυλίτσα έξω από το κατάστημα που διατηρεί στα Νέα Στύρα Ευβοίας.

Την είδηση που μεταδίδει το zoologio, επιβεβαίωσε με απόφαση της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα στη σκυλίτσα χρησιμοποιώντας ως όπλο μια καρέκλα με συνέπεια το ζώο να υποβληθεί σε ευθανασία καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη.

Το διοικητικό πρόστιμο είχε επιβληθεί στις 11 Αυγούστου 2014 και ακολούθησε ένσταση από το δράστη. Στις 5 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την επικύρωση του προστίμου των 30.000 ευρώ, που ο δράστης τελικά καλείται να πληρώσει.

Μάλιστα το έγγραφο αυτής της απόφασης για την επικύρωση του διοικητικού προστίμου που φέρει την υπογραφή του διευθυντή της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Αντώνη Πανούση δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Λιμενικό Σώμα επιβάλει διοικητικό πρόστιμο και μάλιστα τέτοιου ύψους για κακοποίηση ζώου.

Δικάσιμος για τον Κωνσταντίνο Λιάπη θα ορισθεί εντός της επόμενης διετίας με βάση τη δικογραφία που έχει σχηματίσει εναντίον του το Λιμεναρχείο Νέων Στύρων.

—Το έγκλημα 

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης (17 Ιουλίου) στο λιμάνι Νέων Στύρων στη Νότια Εύβοια, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας “Ψησταριά ο Κώστας” δελέασε το θηλυκό κουταβάκι Μάγκυ -ηλικίας 3,5 μηνών, με ένα κόκκαλο και στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, παραμορφώνοντας το κρανίο της.

Όταν αυτόπτες μάρτυρες ζήτησαν εξηγήσεις από το δράστη για την αποτρόπαιη πράξη του, αυτός απάντησε ότι «τον είχε σκοτίσει που το έβλεπε τόσο καιρό να κυκλοφορεί μπροστά στην ταβέρνα του και ότι βαρέθηκε να το κλωτσάει».

Η άτυχη Μάγκυ δεν πέθανε ακαριαία από το χτύπημα, αλλά υποβλήθηκε σε ευθανασία λίγες ώρες αργότερα από την κτηνίατρο που την εξέτασε και που διαπίστωσε ότι η κατάσταση της ήταν μη αναστρέψιμη.

econews

Σχόλια