Μειώνεται η κατανάλωση ηλεκτρισμού στην Ευρώπη – Μετεωρολογικά δεδομένα και ΑΠΕ

0
13

Ο Σεπτέμβριος που διανύουμε αναμένεται να είναι ένας από τους θερμότερους στην Ευρώπη, ύστερα από τον δροσερότερο Αύγουστο μετά το 2006, λόγω της μεταφοράς ψυχρών μαζών από τον τυφώνα Μπέρτα στον Ατλαντικό.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το Bloomberg, πέντε στους επτά μετεωρολόγους προβλέπουν ότι οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες των συνηθισμένων στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Μάλιστα, εκτιμούν ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου θα επικρατήσουν υψηλά βαρομετρικά στα δυτικά της ηπείρου.

«Ο Σεπτέμβριος είναι πάντα ένας δύσκολος μήνας, εξαιτίας της μετάβασης από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο», σημειώνει ο μετεωρολόγος Mike Thomas της Weather Group LLC. «Εν γένει προβλέπουμε έναν ζεστό Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

—Η αντανάκλαση του Κλίματος στην κατανάλωση ενέργειας

Το 2014, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη αναμένεται να μειωθεί κατά 2,9%. Αιτίες, για αυτό είναι αφενός ο περασμένος χειμώνας, ο ηπιότερος των τελευταίων επτά ετών και αφετέρου η οικονομική κρίση που περιόρισε τα έξοδα θέρμανσης των νοικοκυριών για θέρμανση, σύμφωνα με στοιχεία της Societe Generale.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται η υψηλή παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά στη Γερμανία που αναμένεται να κορυφωθεί στα 20 GW στις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Andreas Gassner της MeteoGroup Schweiz.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Ιουνίου, η χώρα πέτυχε ένα ρεκόρ της τάξης των 24,2 GW στην παραγωγή φωτοβολταϊκής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία της European Energy Exchange.

Αναφορικά με την παραγωγή αιολικής ενέργειας, αυτή θα είναι χαμηλότερη από τους μέσους όρους καθόλο το Σεπτέμβριο, όπως εκτιμά η μετεωρολογική υπηρεσία της Γερμανίας (DWD).

Υπενθυμίζεται ότι η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ μειώθηκε 1% τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με την γερμανική ένωση εταιρειών των κλάδων ενέργειας και ύδρευσης BDEW.

econews

Σχόλια