Υπό έλεγχο η μεγαλύτερη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού

0
6

Περίπου 3000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης , κυρίως ελαιώνες,  καθώς και δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις έκαψε η μεγαλύτερη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού που εκδηλώθηκε το Σάββατο (30/8) στην Κίσσαμο Χανίων.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το πρωί της Κυριακής (31/8) μετά από τις ολονύκτιες προσπάθειες των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Το έργο των πυροσβεστών δυσχέραναν οι πολύ ισχυροί άνεμοι έντασης έως 9 Μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή.

Το βασικό μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι όπου από τις 6.30 το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για καμμένη έκταση περίπου 3.000 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 1.000 ήταν καλλιέργειες, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και δύο παλιά εγκαταλελειμμένα οικήματα.

Καθ” όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες φωτιάς ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει και σήμερα από το πρωί παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν κάποιο ενεργό μέτωπο .

Την οριοθέτηση της πυρκαγιάς επιβεβαίωσε και ο Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημήτρης Ραπανάκης, ο οποίος επισήμανε ότι οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν και πολύ μικρές εστίες ( καντηλάκια).

econews

Σχόλια