"Το Ποτάμι" πέρασε από το ΥΠΕΚΑ

0
12

Τον αρχηγό του «Ποταμιού», Σταύρο Θεοδωράκη, και ομάδα συνεργατών του συνάντησε χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Στη συνάντηση, κατά την οποία από την πλευρά του ΥΠΕΚΑ παρόντες ήταν και οι Γενικοί Γραμματείς Περιβάλλοντος, Νάντια Γιαννακοπούλου και Κλιματικής Αλλαγής, Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε τον κ. Θεοδωράκη για την πολιτική του Υπουργείου και τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι στα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου η χώρα έχει ανάγκη από βαθιές μεταρρυθμίσεις και ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια πλήρης, διαφανής και συνεχής ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά που αποτελούν, όπως είπε το μεγάλο στοίχημα της χώρας για να χτίσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη για ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, τη χωροταξία, την πολεοδομία, τα δάση, τους υδρογονάνθρακες, τους βιολογικούς καθαρισμούς και τα απορρίμματα. Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στις παραλίες, την ουκρανική κρίση, τι μας επιφυλάσσει αυτή η κρίση, καθώς και θέματα χωροταξίας και οι προσπάθειες για την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Ο υπουργός πρόσθεσε, τέλος, ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ευρύτερο γεωπολιτικό πόλο σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «Το Ποτάμι» ήταν το πρώτο κόμμα που ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις παραλίες και υποστήριξε ότι το κόμμα του «δίνει μάχη ενάντια στους γραφειοκράτες κι ενάντια στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται το περιβάλλον».

«Αυτό που συμφωνήσαμε, και δεν είναι και δύσκολο να το αντιληφθεί ο καθένας, είναι ότι στα ζητήματα περιβάλλοντος δεν θ” αλλάξει τίποτα, αν δεν υπάρξουν μικρές και μεγάλες συμμαχίες. Μικρές και μεγάλες συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο, σε πολιτικό επίπεδο, σε θεματικό επίπεδο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

econews

Σχόλια