Μαίνεται η πυρκαγιά στη Μεσσηνία – Καταστροφή στην Καλαμπάκα

0
13

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Μεσσηνία, όπου η πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα έχει αποτεφρώσει πάνω από 2000 στρέμματα στην περιοχή της Μεσσήνης.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστράτευσε και τα εναέρια μέσα από το πρωί.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Κων.Γιόβας, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διάφορες διάσπαρτες εστίες, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν σπίτια ή οικισμοί.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στ.Αναστασόπουλος, σημείωσε ότι δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, από την οποία όπως είπε, προκλήθηκε «μεγάλη ζημιά», τονίζοντας πάντως ότι η ανταπόκριση των αρμόδιων υπηρεσιών ήταν άμεση.

—Συνεχίζεται η κατάσβεση στην Καλαμπάκα

Εντωμεταξύ συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά στην Καλαμπάκα του νομού Τρικάλων και συγκεκριμένα στην ορεινή περιοχή των Αντιχασίων όπου επιχειρούν περισσότεροι από εκατό πυροσβέστες προσπαθώντας  να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, πουρνάρια και δρύες, ενώ αν και προς το απόγευμα εμφάνιζε σημάδια ύφεσης, ξαφνικά το απόγευμα λόγω των ισχυρών ανέμων, αναζωπυρώθηκε σε διάφορα σημεία.

Το έργο των επίγειων δυνάμεων είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η περιοχή, είναι αρκετά δύσβατη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι την Τρίτη ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, τη Βοιωτία, την Αργολίδα, την Κορινθία, το σύνολο των νησιών του Αιγαίου, στην Κρήτη και σε τμήμα του νομού Έβρου.

econews

Σχόλια