«Μηριαίο οστό» στον Άρη; – Τι λέει η NASA για τη φωτογραφία του Curiosity

0
142

Τελειωμό δεν έχουν οι ιστορίες μυστηρίου και συνωμοσίας που γεννούν από φωτογραφίες που μας έρχονται από το διάστημα.

Μετά την περίεργη σκιά στην επιφάνεια της Σελήνης, η οποία υποτίθεται ότι ανήκε σε μια εξωγήινη μορφή, οι ερασιτέχνες ερευνητές του διαστήματος ανακάλυψαν εξωγήινα οστά σε μια φωτογραφία που έστειλε στη Γη το μη επανδρωμένο σκάφος Curiosity της NASA το οποίο βρίσκεται σε αποστολή στον πλανήτη Άρη.

Η φωτογραφία που βλέπετε λήφθηκε στις 14 Αυγούστου από το Curiosity. Ορισμένοι «κυνηγοί» εξωγήινων πιστεύουν ότι απεικονίζεται το μηριαίο οστό ενός μεγάλου ζώου ή εξωγήινου, γεγονός που -όπως ισχυρίζονται- μπορεί να σημαίνει ακόμη και ότι ζούσαν δεινόσαυροι στον Άρη.

Και μπορεί το αντικείμενο στην εικόνα να μην είναι στην πραγματικότητα οστό, ωστόσο, η πιθανότητα να υπήρχε ζωή στον πλανήτη είναι κάτι που δεν αποκλείουν οι επιστήμονες.

Η NASA αναγκάστηκε για ακόμα μια φορά να παρέμβει ώστε να πάψει η συνομωσιολογία εξηγώντας ότι η φωτογραφία απεικονίζει απλώς ένα πέτρωμα που πήρε το σχήμα του λόγω της διάβρωσης από το νερό που πιθανότητατα υπήρχε, αλλά και των ανέμων που πνέουν στον «Κόκκινο Πλανήτη».

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες της NASA υπογραμμίζουν ότι και η ζωή να υπήρξε κάποτε στον Άρη αυτή θα ήταν μικροβιακή, διότι η απουσία οξυγόνου από την ατμόσφαιρα του πλανήτη σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν πιο πολύπλοκες μορφές ζωής όπως οι δεινόσαυροι.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο αστεροειδής που χτύπησε τη Γη και «εξαφάνισε» τους δεινόσαυρους στον πλανήτη μας, πριν από 66 εκατ. χρόνια, «εκτόξευσε» πέτρες με οργανική ύλη στον κόκκινο πλανήτη.

econews

Σχόλια