Ιαπωνία: φυσική καταστροφή με 39 νεκρούς στη Χιροσίμα

0
10

Στην Ιαπωνία στους 39 ανήλθαν οι νεκροί και επτά είναι οι αγνοούμενοι από τις κατολισθήσεις στη Χιροσίμα, η οποία απειλείται εκ νέου από ισχυρές βροχοπτώσεις.

Τα σωστικά συνεργεία συνέχισαν όλη τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη την αναζήτηση αγνοουμένων στη Χιροσίμα, η οποία χτυπήθηκε από φονικές κατολισθήσεις.Περίπου 2.500 πυροσβέστες, αστυνομικοί και στρατιώτες συμμετέχουν στην αναζήτηση επιζώντων περισσότερο από 24 ώρες μετά την καταστροφή. Οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν στη Χιροσίμα το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη εξ αιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων.

Οι επίσημες ιαπωνικές Αρχές αναγνωρίζουν ότι άργησαν να επέμβουν και να ζητήσουν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ειδικά σε περιοχές κοντά σε λόφους όπου και έγιναν οι μεγαλύτερες καταστροφές.

Ο Δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι παραδέχθηκε ότι οι Αρχές εξέδωσαν εντολή εκκένωσης των περιοχών ενώ είχε συμβεί η καταστροφή.

Οι καιρικές συνθήκες στη Χιροσίμα παραμένουν εξαιρετικά ασταθείς και υπάρχει ο κίνδυνος για νέες βροχοπτώσεις τις απογευματινές ώρες ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς εμπειρογνώμονες με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση του εδάφους, είναι πολύ πιθανόν να προκληθούν νέες κατολισθήσεις.

 

Σχόλια