«Εξωγήινη» μορφή εντοπίστηκε στη Σελήνη; [video]

0
48

Στις χιλιάδες εικόνες της υπηρεσίας Google Moon που σάρωσε ο χρήστης με το ψευδώνυμο Wowforreel εντόπισε κάτι ιδιαιτέρως ενδιαφέρον: μια φιγούρα που μοιάζει με άνθρωπο να περπατά πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ο Wowforreel μάλιστα έφτιαξε ένα βίντεο με το εύρημα του και το ανάρτησε στο YouΤube. Άλλοι «συνάδελφοι» του Wowforreal υποστήριξαν πρόσφατα ότι εντόπισαν στις εικόνες της Σελήνης κάτι που μοιάζει με UFO.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια φωτογραφία από το διάστημα περιέχει κάτι που μοιάζει με άνθρωπο, με ανθρώπινο δημιούργημα ή κάτι που παραπέμπει σε εξωγήινο πολιτισμό. Σε όλες τις περιπτώσεις όπως και σε αυτή την τελευταία οι μιλούν για κάποια παιχνίδια του φωτός που ξεγελούν το μυαλό του ανθρώπου.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα ψυχολογικό φαινόμενο που ονομάζεται «παρειδωλία» κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο.

 
Με απλά λόγια κάποιες φορές ο άνθρωπος βλέπει αυτό που θέλει να δει όπως στην προκειμένη περίπτωση οι φίλοι του Διαστήματος και οι θιασώτες της ύπαρξης εξωγήινων βλέπουν συχνά σε διάφορες εικόνες πρόσωπα και αντικείμενα επειδή απλά θέλουν να τα δουν.

Σχόλια