Πώς είναι να σε τρώει ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας; [video]

0
2899

Το βίντεο που αποτελεί μια ανώδυνη απεικόνιση της προσπάθειας ενός μεγάλου λευκού καρχαρία να…σε φάει. Όχι ότι έχουμε οποιονδήποτε λόγο να φοβόμαστε τον λευκό καρχαρία. Το αντίθετο.

Οι ίδιοι προτιμούν τις φώκιες ως γεύμα και όπως λέει χαρακτηριστικά το Shark Foundation «στη Νέα Υόρκη μόνο οι άνθρωποι δαγκώνουν ο ένας τον άλλο δέκα φορές συχνότερα κάθε χρόνο απ΄ότι τους δαγκώνουν όλα τα είδη καρχαριών σε όλο τον κόσμο».

Στην πραγματικότητα δεκάδες χιλιάδες καρχαρίες θανατώνονται κάθε χρόνο λόγω των πτερυγίων τους που γίνονται σούπα και θεωρούνται ακριβό έδεσμα στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Ασίας.

Τουλάχιστον, το παρήγορο είναι ότι οι πωλήσεις πτερυγίων καρχαριών στην Κίνα την τελευταία διετία έχουν αρχίσει να υποχωρούν όπως δείχνουν τα στοιχεία της οργάνωσης προστασίας της άγριας ζωής WildAid.

Το ενδιαφέρον στοιχείο του video που θα δείτε είναι ότι δεν ελήφθη από κάποιον δύτη προστατευμένο σε ειδικό κλουβί, αλλά από την τηλεκατευθυνόμενη εξαπλή κάμερα-ρομπότ REMUS SharkCam η οποία μας δίνει μια πολύ καλή εικόνα των τακτικών που ακολουθεί ο καρχαρίας για να κυνηγήσει τα θηράματά του, κυρίως τις φώκιες.

Το αρχικό σχέδιο ήταν το REMUS να εντοπίσει «ραδιοσημαδεμένους» καρχαρίες και να τους παρατηρήσει από απόσταση. Όμως οι καρχαρίες το πέρασαν για φώκια και το κυνήγησαν.

Η λήψη έγινε στη Νήσο Γουαδαλούπης, ή Ίσλα Γουαδαλούπε, ένα ηφαιστειακό νησί που βρίσκεται 241 χμ έξω από την δυτική ακτή της μεξικανικής χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια.

 

econews

Σχόλια