Καμηλοπάρδαλη τσάκισε το κεφάλι της σε γέφυρα ενώ τη μετέφεραν

0
12

Σάλο έχει ξεσηκώσει στη Νότιο Αφρική ο θάνατος μιας καμηλοπάρδαλης που έχασε τη ζωή της όταν συγκρούστηκε με γέφυρα κατά τη μεταφορά της με αυτοκίνητο.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι η καμηλοπάρδαλη το κεφάλι της οποίας εξείχε από το φορτηγό χτύπησε σε μια γέφυρα του αυτοκινητόδρομου Ν1 στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Όπως έγινε γνωστό το φορτηγό μετέφερε δύο καμηλοπαρδάλεις οι οποίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Προστασίας Ζώων όμως εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος της μιας εκ των δύο.

Το περιστατικό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες ανήρτησε στο τουίτερ πως οδηγούσε πίσω από το φορτηγό όταν συνέβη το περιστατικό. «Υπήρξε πολύ αίμα»  έγραψε συγκεκριμένα ο Θίνους Μπόθα στο τουίτερ.

Ο ιδιοκτήτης του ζώου που κατηγορείται ότι δεν υπολόγισε σωστά το ύψος, δήλωσε πως τίποτα δεν θα είχε συμβεί αν η καμηλοπάρδαλη δεν τέντωνε το λαιμό της τελευταία στιγμή και πως το όχημα είχε προσπεράσει αρκετές γέφυρες προηγουμένως.

Να υποβαθμίσει το γεγονός προσπάθησε και ο εκπρόσωπος του εθνικού οργανισμού για την πρόληψη της βίας κατά των ζώων της Νοτίου Αφρικής ο οποίος σχολίασε πως το ζώο χτύπησε στο κεφάλι αλλά η αιτία θανάτου θα διαπιστωθεί από τη νεκροψία.

Σχόλια