Γιάννης Μανιάτης: καλή ημέρα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

0
24

Μετά την υπερψήφιση από το Εθνικό Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χθεσινή ημέρα ήταν μια καλή στιγμή για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα για δύο από τα ιστορικότερα σωματεία της χώρας, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που υιοθετήσαμε, η ΑΕΚ, επιτέλους αποκτά το δικό της ιδιόκτητο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ο ΠΑΟΚ, σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης, μπορεί τώρα πια να αποκτήσει ένα σύγχρονο προπονητήριο για όλους τους αθλητές του.

Το ΥΠΕΚΑ θα σταθεί δίπλα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ και στο επόμενο χρονικό διάστημα που απαιτείται για να εκδοθούν οι σχετικές οικοδομικές άδειες και να γίνουν οι αντίστοιχες πολεοδομικές ρυθμίσεις. Είμαστε δίπλα στον ελληνικό αθλητισμό γιατί Περιβάλλον και Αθλητισμός αποτελούν διαχρονικές αξίες της κοινωνίας μας».

—Οι θέσεις στη Βουλή για το γήπεδο της ΑΕΚ

Υπέρ των άρθρων 81-82 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ τάχθηκαν η Χρυσή Αυγή και η ΔΗΜΑΡ. Για την Χρυσή Αυγή μίλησε ο Ηλίας Παναγιώταρος τόνισε ότι θα υπερψηφίσει τα άρθρο 81-82, όπως το ίδιο έκανε και η βουλευτής Νίκη Φούντα της ΔΗΜ.ΑΡ. που με τοποθέτησή της στη Βουλή είπε τα εξής: «Το θέμα της ΑΕΚ υπερκάλυψε το θέμα της Αθήνας. Έγιναν δεκτές από το υπουργείο κάποιες προτάσεις μας. Αυτές ήταν η διασφάλιση του Άλσους ως προς το υπόλοιπο μέρος του. Τα πάρκινγκ θα πρέπει να βρίσκονται εκτός ορίου του Άλσους. Ολόκληρο το Άλσος θα υπάγεται στη δασική νομοθεσία. Το γήπεδο της ΑΕΚ επιτέλους θα χτιστεί. Θα γίνουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όνειρο των φίλων της ΑΕΚ με τους σωστούς όρους. Και οι όροι αυτοί είναι να υποστηρίξουμε το χαρακτήρα της περιοχής, προστατεύοντας το περιβάλλον. Υπερψηφίζουμε τα δύο άρθρα μετά και τις βελτιώσεις που έγιναν. Ελπίζουμε ο κόσμος της ΑΕΚ να είναι ικανοποιημένος απ” αυτή την εξέλιξη και το όραμα να γίνει πραγματικότητα».

Ηδη θετικοί για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ.

Aντίθετος είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντόνης δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή είναι δυνατόν τρία στρέμματα Άλσους να καταστραφούν; Εδώ η Αθήνα έχει ανάγκη από πνεύμονες πρασίνου. Οι κάτοικοι της Αθήνας δίνουν μάχη για λίγο πνεύμονα. Το γήπεδο πρέπει να γίνει, αλλά στη βάση του βασικού παραχωρητηρίου. Όχι περαιτέρω επέκταση. Πόσο μάλλον του Άλσους. Θα πρέπει να τονιστεί το θέμα της Λάρισας. Στο Καραϊσκάκη καταστράφηκε ο στίβος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Μη γινόμαστε μοχλός στα χέρια πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να μείνουμε σε μία σταθερή κατεύθυνση. Σεβασμός στο περιβάλλον».

Την τελική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός επρόσωπος του κόμματος κ. Κουρουμπλής. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τα άλλα κόμματα για… υποκρισία λέγοντας πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι φτιάξει η ΑΕΚ γήπεδο 27.000 θέσεων στον χώρο που έχει, ανεξάρτητα από το γεγονός πως το γήπεδο που γίνεται είναι 23.000 στα 26 στρέμματα, αντί για 33.000 και τόνισε πως θα καταψηφίσει τα πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια