Αιγιαλοί: περνούν το νομοσχέδιο καμουφλαρισμένο στα προαπαιτούμενα δόσης

0
7

Καμουφλαρισμένο στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν για την εκταμίευση δόσης ύψους ενός δισ. Ευρώ σκοπεύει η κυβέρνηση να περάσει το ν/σ για τους αιγιαλούςσύμφωνα με δημοσιεύματα.

Στόχος είναι το νομοσχέδιο να ψηφιστεί πριν τις 8 Αυγούστου 2014 από το Β” θερινό τμήμα της Βουλής ώστε η κυβέρνηση να έχει «καθαρίσει» με διάφορα καυτά θέματα πριν την πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα των δανειστών το Σεπτέμβριο.

Όπως διαβάζουμε στο thetoc, τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνουν:

1. Στη νομοθετική ρύθμιση για τη συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Επικουρικών Ταμείων και εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από1.1.2015 για όλα τα Ταμεία που δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στο ΕΤΕΑ.

2. Στην ψήφιση του νόμου για τα δάση, η συζήτηση για τον οποίο ξεκίνησε χθες.

3. Στην ψήφιση πολυνομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση των διοικητικών βαρών στο Δημόσιο.

4. Στην κατάργηση από 1ης-1-2015 των κοινωνικών πόρων (φόροι υπέρ τρίτων κ.λπ.) που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις Ταμείων αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

5. Στην ψήφιση του νόμου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και νομοθεσίας για τη «δήλωση και την παρακολούθηση των περιουσιακών στοιχείων», με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Και αυτό δίχως το κρίσιμο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς να θεωρείται ως προαπαιτούμενο δόσης από τους δανειστές.

Τι να συμπεράνει κανείς;

econews

Σχόλια