Ταβερνιάρης σκότωσε κουτάβι 3,5 μηνών μπροστά στους θαμώνες – Τον πάνε στο Ευρωδικαστήριο [upd]

2
35

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η θανάτωση ενός κουταβιού από ιδιοκτήτη ταβέρνας στα Στύρα Ευβοίας μπροστά στα μάτια των θαμώνων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης (17 Ιουλίου) στο λιμάνι Νέων Στύρων στη Νότια Εύβοια, με δράστη τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Ψησταριά ο Κώστας».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το δίποδο ανθρωποειδές δελέασε το θηλυκό κουταβάκι Μάγκυ -ηλικίας 3,5 μηνών, με ένα κόκκαλο και στη συνέχεια το χτύπησε στο κεφάλι με ξύλινη καρέκλα, παραμορφώνοντας το κρανίο του.

Αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν άμεσα την αστυνομία, η οποία όμως δήλωσε ότι η περιοχή εκείνη ανήκει στην δικαιοδοσία του Λιμεναρχείου Νέων Στύρων Εύβοιας.

Ζητώντας εξηγήσεις από το δράστη για την αποτρόπαιη αυτή πράξη του, αυτός αρκέστηκε να πει ότι «τον είχε σκοτίσει που το έβλεπε τόσο καιρό να κυκλοφορεί μπροστά στην ταβέρνα του και ότι βαρέθηκε να το κλωτσάει».

Μέσα σε λίγη ώρα έφθασαν στο σημείο ένας άνδρας και μια γυναίκα από το Λιμεναρχείο, αλλά ήδη ο δράστης είχε διαφύγει και αυτή τη στιγμή κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη.

Εντωμεταξύ, χθες Κυριακή (20 Ιουλίου) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  έξω από την ταβέρνα του δράστη μέσα σε κλίμα οργής και αγανάκτησης.

Το «παρών» έδωσαν 500 άτομα που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν για την μικρή Μάγκυ. Με συνθήματα και πανό απαίτησαν δικαιοσύνη και βαριά τιμωρία για τον δολοφόνο.

—Διεθνείς διαστάσεις

Εντωμεταξύ, η υπόθεση προσλαμβάνει πλέον διεθνείς διαστάσεις, καθώς  η φιλοζωική ομοσπονδία της Γερμανίας, επικοινώνησε με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και ζήτησε τον φάκελο της υπόθεσης, προκειμένου να τον προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων.

upd: 12.58

Πηγή:econews.gr, EviaZoom

2 Σχόλια

  1. Ο τυπάς είναι γνωστός για τις απόψής του εδώ και χρόνια στη περιοχή. Δυστηχώς πολλοί ξέρανε αλλά δεν μίλαγε κανείς. Η επιχειρήση του είναι τέρμα παράνομη και δεν έχει έρθει κανένας για να τον ψάξει. Θα είχε φάει πολλά χρόνια μόνο και μόνο απο τις παραβάσης του.

Comments are closed.