Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρώτο αραβικό κράτος που πάει στον Άρη [video]

0
33

Την ίδρυση διαστημικής υπηρεσίας με πρώτο στόχο την αποστολή μη επανδρωμένου σκάφους στον πλανήτη Άρη ανακοίνωσε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως το 2021,

Η αποστολή του σκάφους στον Άρη, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα συμπέσει με την 50η επέτειο από την ανεξαρτητοποίηση των ΗΑΕ από τη Βρετανία το 1971.

“Επιλέξαμε την επική πρόκληση να φτάσουμε στον Άρη, διότι οι επικές προκλήσεις μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν” δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ-Μακτούμ, ηγέτης του Ντουμπάι και αντιπρόεδρος των ΗΑΕ.

«Η περιοχή μας είναι μία περιοχή πολιτισμού. Μοίρα μας είναι, ξανά, να εξερευνήσουμε, να δημιουργήσουμε, να χρίσουμε και να εκπολιτίσουμε», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο σεΐχης αποκάλυψε ότι οι επενδύσεις της αραβικής χώρας- που επί σειρά ετών επιδιώκει την ίδρυση μιας παναραβικής υπηρεσίας- στις διαστημικές τεχνολογίες ξεπέρασαν τα 5 δισ. δολάρια.

Επίσης ανάρτησε το video μιας προσομοίωσης της πρώτης αραβικής αποστολής στον Άρη.

Σημειώνεται ότι τα ΗΑΕ θα γίνουν το αραβικό κράτος της Μέσης Ανατολής με διαστημικό πρόγραμμα ακολουθώντας άλλα μουσουλμανικά κράτη όπως η Τουρκία, η Ινδονησία, το Πακιστάν, το Ιράν, η Αίγυπτος και η Αλγερία.

econews

Σχόλια