Ο "Θεός του Κεραυνού" έβαλε στο μάτι τις Φιλιππίνες

0
4

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Φιλιππίνες εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που φέρνει ο τυφώνας Ραμασούν, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις πιο επικίνδυνες περιοχές. Υπηρεσίες έκλεισαν και το ρεύμα κόπηκε σε διάφορα σημεία της χώρας, καθώς ο ισχυρότερος τυφώνας εφέτος έπληξε τη χώρα.

Πολλές περιοχές των Φιλιππίνων δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ανακάμψουν μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν πέρυσι, ο οποίος παρέλυσε μεγάλο μέρος της χώρας και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 6.100 άνθρωποι και χιλιάδες να μείνουν άστεγοι.

Ο τυφώνας Ράμασουν, ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ ανέμων 130 χιλιόμετρα ανά ώρα με ριπές που φτάνουν τα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα, προσέγγισε το νησί Ράπου-Ράπου στην ανατολική επαρχία της Αλμπέι, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των Φιλιππίνων.

Ο τυφώνας Ραμασούν (το όνομα του οποίου σημαίνει «Θεός του κεραυνού») αναμένεται να φτάσει πάνω από την πρωτεύουσα περίπου στις 07:00 ώρα Ελλάδος της Τετάρτης.

«Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πραγματικά έχουμε χτυπηθεί σφόδρα», δήλωσε ο Τζόι Σαλσέντα, κυβερνήτης της επαρχίας Αλμπέι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κόστος των ζημιών αναμένεται να είναι υψηλό, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν θύματα.

Χιλιάδες κάτοικοι της επαρχίας αυτής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξέδωσαν σήμα κινδύνου για πιθανές κατολισθήσεις.

Ο Ράμασουν είναι ο πρώτος τυφώνας που απειλεί τη χώρα μετά το καταστροφικό ξέσπασμα του υπέρ-τυφώνα Χαϊγιάν της κατηγορίας 5, ο οποίος πέρσι σάρωσε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά του.

Σχόλια