Αιγιαλοί: Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ κατά του νομοσχεδίου που αποσύρθηκε

0
10

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της διαχείρισης των αιγιαλών με τη σημερινή ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει στο Μουσείο Μπενάκη, την ώρα που η κυβέρνηση έχει αποσύρει μέχρι νεοτέρας το επίμαχο νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου «στόχος είναι να αποκρούσουμε από κοινού τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται κατά της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης οικονομίας».

Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων, προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.

Προστίθεται πως ο σχεδιασμός αυτός «αποκλείει τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες και παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες».

Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί και η ΔΗΜΑΡ.

Μιλώντας στον Βήμα FM, ο Θ. Μαργαρίτης, ανέφερε πως «εφόσον η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτά τα σφιχτά χαρακτηριστικά, όπως έγινε με την πρόταση παλλαϊκού μετώπου με τη ΔΕΗ, εμείς είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε».

—Τι απαντά η κυβέρνηση

Την πρωτοβουλία-εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους αιγιαλούς σχολίασε και ο πρόεδρος του Πασόκ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πηγές ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται ουσιαστικά με ένα «φάντασμα», καθώς  μετά την παρέμβαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει αποσυρθεί το σχετικό νομοσχέδιο και δεν υπάρχει ακόμα κάτι καινούριο.

Παρόλα αυτά, οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το φθινόπωρο αναμένεται να τεθεί εκ νέου επί τάπητος  το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 4 το απόγευμα, το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD)  διοργανώνει «Ανοικτή Συνάντηση Εργασίας» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τον σχεδιασμό  νομικά θεμελιωμένων αντιδράσεων και την κατάθεση επιστημονικά τεκμηριωμένων προτάσεων για τη θεραπεία“αντισυνταγματικών και αντιαναπτυξιακών διατάξεων” που εισάγουν, τόσο ο νόμος για τον Χωρικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό, όσο και τα Σχέδια Νόμου για τον Αιγιαλό – Παραλία και για τα Δάση.

econews

Σχόλια