Κερατέα: υπόνοιες για εμπρησμό – Πύρινη κόλαση το βράδυ

0
5

pyrkagia-keratea-116253Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Κερατέα.

Τουλάχιστον δύο κτίσματα στη θέση Λουτρό παραδόθηκαν στις φλόγες. Αρχικά, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ.Λεβαντής είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για δύο σπίτια, στη συνέχεια, όμως, ανέφερε ότι τελικά πρόκειται για έναν στάβλο και μία αποθήκη.

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση την Κυριακή, με το πύρινο μέτωπο να υποχωρεί.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και ο κ. Λεβαντής εξέφρασε υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό, αφού εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα τρεις πυρκαγιές σε ισάριθμα σημεία, στη θέση Λάκιζα, στη θέση Σάκκα και στη χαράδρα Οβριοκάστρου.

Στη διάρκεια της νύχτας, επιχειρούσαν στο σημείο 120 πυροσβέστες με 46 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα ΟΤΑ και 50 στρατιώτες.

Αν και το κύριο μέτωπο της φωτιάς φαίνεται να υποχωρεί, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Νίκος Τσόκος, υπάρχουν εκατοντάδες μικροεστίες που χρειάζονται προσοχή.

Ο δήμαρχος Κερατέας εκφράζει υπόνοιες για εμπρησμό, καθώς η φωτιά ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία, τις θέσεις Λάκιζα, Σακκά και τη Χαράδρα Ωβριοκάστρου.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Λέπουρα Αλιβερίου Ευβοίας.

Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο  στις 13:40 σε αγροτική περιοχή στα Μπακέικα του Κιλκίς.

Σχόλια